Američki investitori u Puli finaliziraju preuzimanje Istre 1961?

Američki investitori u Puli finaliziraju preuzimanje Istre 1961?

Američki investitori na čelu s Michaelom Gloverom vratili su se u Istru, a gradonačelnik Pule Boris Miletić novinarima je otkrio kako bi posao uskoro mogao biti finaliziran...

Ilustracija

Razgovori čelnika pulskog prvoligaša Istre 1961 s potencijalnim američkim investitorima, koje predstavlja američki odvjetnik Michael Glover, ovih su se dana primjetno intenzivirali i premda službenih potvrda iz vrhuške kluba još uvijek nema, pregovori su navodno vrlo blizu finalizacije.

Potvrdio je to predstavnicima medija pulski gradonačelnik Boris Miletić. “Već smo u nekoliko navrata razgovarali o njihovoj namjeri da investiraju u klub, ali i nekim drugim planovima poput investiranja u sportski kampus sa četiri igrališta te jedno mjesto izvrsnosti sportske medicine. Svi bi se ti sadržaji trebali naći na Marsovu polju, gdje se u dogledno vrijeme predviđa i gradnja posebnog nogometnog kampa”, istaknuo je prvi čovjek Pule, koji je aktivno uključen u pregovore s Amerikancima.

Podsjetimo, američki partneri na čelu s Michaelom Gloverom i njegovim suradnikom u SAD-u Seadom Karaselimovićem Istri su se okrenuli nakon neuspješnog posla oko kupnje Hajduka, a pregovori s vlasnikom kluba Mihajlom Ščeglovim započeli su još u listopadu 2013. godine. U tom su periodu u dva boravka na Istarskom poluotoku strani investitori odavali vrlo pozitivne stavove i jak interes za preuzimanje Istre, no sve do sada nije bilo govora o bilo kakvoj konkretizaciji.

Osim investiranja u klub, jačanja igračkog kadra i potpomaganja omladinskom pogonu, Glover i suradnici zainteresirani su i za ulaganje u gospodarski sektor čitavog područja, a upravo dugotrajan proces pregovora i razgovora s odgovornim osobama daje naslutiti da cijeli posao stoji na ozbiljnim temeljima. “Nadam se da će ova priča imati sretni epilog te da će Istra 1961 konačno krenuti ka mirnijim vodama i financijski se konsolidirati”, rekao je gradonačelnik.

Mihail Ščeglov većinski je vlasnik kluba s 51 posto udjela, dok je preostali dio u vlasništvu Grada Pule.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.