Amerikanac uzeo Karloviću naslov u Newportu

Amerikanac uzeo Karloviću naslov u Newportu

Ivo Karlović drugu godinu za redom ostao je bez titule u Newportu...

Ivo Karlović/Getty Images

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio ‘ispraviti’ prošlogodišnji nastup na ATP turniru u američkom Newportu. Prije godinu dana bolji je u finalnoj borbi za trofej bio Australac Lleyton Hewitt, da bi sada u tri seta slavio domaći predstavnik Rajeev Ram.

Div sa Šalate ponovno je izgubio meč u kojemu suparniku nije dozvolio da mu ‘otme’ početni udarac. Rajeev je stigao do tek jedne break šanse, nije ju iskoristio, no zato je mnogo bolje od svog starijeg kolege odigrao u trinaestim igrama.

U prvom setu Karlo je u tie-breaku stao na pet poena, u drugom setu uspio je uzeti Ramu servis u samoj završnici (7:5), da bi u novom tie-breaku Amerikanac stigao do ogromne prednosti od 5:1 i hrvatskom tenisaču do kraja dopustio samo još jedan poen.

Bio je ovo četrnaesti Karlovićev nastup u finalima na ATP turnirima, a šest puta iz tih je okršaja izlazio kao pobjednik. Ram i Newport pak odavno se ‘ljube’, upravo je ovdje 161. tenisač svijeta osvojio svoj prvi ATP naslov u karijeri, da bi sada protiv 36-godišnjeg Karlovića upisao – drugi.

ATP Newport, finale:
Rajeev Ram (SAD) – Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(5), 5.7, 7:6(2)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.