Ana Đerek i Anton Kovačević izborili finala

Ana Đerek i Anton Kovačević izborili finala

Anton Kovačević je već odlučio šta će nadograditi u vježbi da bi konkurirao za medalju.

Danas je u Bakuu na Svjetskom kupu sudjelovalo četvero naših gimnastičara, a Ana Đerek u parteru i Anton Kovačević na preči plasirali su se u finale.

Ana Đerek je prvo na gredi zauzela 17. mjesto, da bi potom u parteru od 14 natjecateljica Đerek bila najbolja sa 13.000 bodova. Drugoplasirana je bila Turkinja Goksu Uctas Sanli sa 12.700, a Grkinja Ioanna Xoulogi sa 12.633 treća.

“Imala sam motiv dobro odraditi obje sprave, ali danas nekako to nisam bila ja. Na gredi sam pala dva puta, ali u jednu ruku to me dodatno poguralo na parteru, da bar jednu spravu odradim kako treba. Nije ni parter bio idealan, bez obzira na najbolju ocjenu kvalifikacija. Dijagonale sam odradila jako dobro, ali u finalu u skokovima moram biti puno, puno bolja. Jednostavno, loše sam se osjećala cijeli dan, nisam bila svoja, nisam to bila ja, zato za finale samo želim odraditi sve s osmjehom, onako kako ja to i znam. Iskreno, više bih voljela da u finale ulazim sa šestog, sedmog, osmog mjesta, bio bi manji pritisak, ali kako god, finale kreće od nule.” – rekla je Đerek nakon kvalifikacija.

Anton Kovačević je na preči sa rezultatom 13.700 osvojio peto mjesto u kvalifikacijama, te se također plasirao u nedjeljno finale. Najbolji je bio Grk Vlasios Maras sa 14.066 bodova, a drugo mjesto zauzeo je Nizozemac Bart Deurloo sa 13.933 boda.

“Zadovoljan sam što sam u svom prvom ovosezonskom nastupu izborio finale, pogotovo nakon što mi protekla tri tjedna nisu bila jednostavna. Zbog problema s ramenom, nisam mogao trenirati, kad sam došao ovdje, ulovila me i prehlada… Zato sam danas išao vježbu na „sigurno“, s nešto nižim startom od 5.7. Odlučno sam krenuo u vježbu, prvi Tkačev sam malo navukao, išao sam ga preblizu, tu sam izgubio ritam i nešto desetinki, ali onda je sve krenulo kako treba. Bitno je bilo da Možnik s kojim sam se mučio zadnja dva tjedna, dobro napravim, i uspio sam. No, u finalu sve to treba biti puno bolje. Start ću podići na 6.1, ubaciti raznožni Možnik i vjerujem da će to biti dovoljno konkurentno za medalju.” – rekao je nakon kvalifikacija Kovačević.

Robert Seligman i Filip Ude nažalost nisu prošli u finale, plasirali su se na 16. i 17. mjesto na konju sa hvataljkama, Seligman sa 13.333 boda, a Ude sa 13.266.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.