Ana Đerek izborila kvalifikacije za Rio!

Ana Đerek izborila kvalifikacije za Rio!

Nakon dva dana čekanja napokon je stigla lijepa vijest za hrvatsku gimnastiku. Svjetska gimnastička federacija objavila je popis djevojaka koje su izborile dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju, a na njemu se nalazi i 17-godišnja gimnastičarka splitskog Marjana, Ana Đerek.

Ona će tako imati mjesto na turniru koji se od 16. do 24. travnja održava u Riju.

– Nisam željela gledati drugi dan kvalifikacija. Nisam ni pratila rezultate kako se pomičem na listi. Trenerica je ta koja je puno više drhtala, bila cijeli dan u dvorani. Ja sam svoje odradila u petak u kvalifikacijama, više i onako nisam ništa mogla promijeniti. Ali sada sam jako sretna što sam uspjela. I to na svom prvom velikom seniorskom natjecanju u karijeri.

Ana ima velike šanse plasirati se na OI, a to bi značilo da će Hrvatska i treće Igre za redom imati žensku predstavnicu u gimnastici, nakon Tine Erceg u Pekingu i Londonu koju je također na olimpijskom putu vodila ista trenerica, Magda Ilić.

Sutra od 10.15 po hrvatskom vremenu u lov na Rio će tri hrvatska gimnastičara, Filip Ude, Robert Seligman i Marijo Možnik. Ude će to pokušati kroz višeboj ili medalju na konju s hvataljkama, a Seligman i Možnik u Rio mogu samo preko medalje na konju s hvataljkama, odnosno preči.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.