Ana Đerek osigurala Rio: “Teža bitka je slađa pobjeda!”

Ana Đerek osigurala Rio: “Teža bitka je slađa pobjeda!”

Hrvatska će i treće Olimpijske igre za redom imati i žensku predstavnicu na gimnastičkom turniru.

Nakon što je to Filip Ude uspio u subotu, dan kasnije pridružila mu se i tek 17-godišnja Splićanka Ana Đerek. Najbolja hrvatska gimnastičarka na kvalifikacijskom turniru u Riju skupila je 50,974 boda, odlično je odradila svoje dvije najjače sprave preskok (13,933) i parter (13,575), korektno dvovisinske ruče (10,533) i gredu (12,933) i bilo je dovoljno za povratak u Rio u kolovozu.

Ana je tako nastavila veliki niz svog kluba GK Marjan koji i na trećim igrama za redom ima svoju predstavnicu. U Pekingu i Londonu imali su Tinu Erceg, a sada je isto uspjela i djevojka kojoj je Tina uvijek bila veliki uzor. “Hvala svima na potpori. Odradila sam što sam trebala”,   skromno je poručila Ana.

Brazil, Njemačka, Belgija i Francuska uzeli su posljednje četiri ekipne ulaznice za Rio. Djevojke ovih zemalja pridružile su se tako SAD-u, Rusiji, Velikoj Britaniji, Kini, Italiji, Japanu, Kanadi i Nizozemskoj koji su to uspjeli i bez kvalifikacija. Više od 30 pojedinki isto je uspjelo u nedjelju, a među njima odskače 40-godišnja Uzbekistanka Oksana Ćusovitina koja će srušiti gimnastički rekord sa svojim 7. nastupom na Igrama.

HGS/ Ana Đerek

HGS/ Ana Đerek

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.