Ana Jambrović svjetska prvakinja u kombinaciji U23!

Ana Jambrović svjetska prvakinja u kombinaciji U23!

Cluj, 20. svibnja 2018. – Zadnjeg dana Svjetskog prvenstva mlađih seniora U23 u Rumunjskoj Ana Jambrović postala je svjetska prvakinja u kombinaciji i srebrna pojedinačno, a Mirna Bosak brončana u kombinaciji.

Kod mlađih seniorki pojedinačno finale bilo je više nego napeto i to do samog kraja. Svakom bačenom kuglom izmjenjivale su se cure u poretku, a koliko je bilo napeto govori i činjenica da u poretku prvih sedam igračica razlika je u svega 10 čunjeva.
Prva je bila Slovenka Forštnarič sa 612 čunjeva, srebrna naša Ana kojoj je zlato izmaklo za samo jedan čunj, a treća Mađarica Toth sa 607 srušenih čunjeva.

Anin rezultat u ekipnom dijelu natjecanja (642) zajedno s današnjim pojedinačnim (611) bilo je dovoljno da se nametne kao vodeća u kombinaciji i tako uzme zlato koje joj zasluženo pripada s ukupno 1253 srušena čunja. Brončana Mirna Bosak s rezultatom (615) iz ekipnog dijela natjecanja i današnjim pojedinačnim (604) zauzela je 3. mjesto u kombinaciji sa 1219 čunja.
Odlične su bile i ostale naše predstavnice u finalu, pa je tako Milana Pavlic završila današnje natjecanje na 5. mjestu (5. i u kombinaciji), a Ivana Juričić na 6. mjestu (11. u kombinaciji).

Kod mlađih seniora danas nažalost nije bilo medalja, pa je tako Luka Požega današnje natjecanje završio na 10. mjestu, a Matija Tutnjević na 23. mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.