Ana Konjuh za New York Times: Jednog dana ću biti broj jedan

Ana Konjuh za New York Times: Jednog dana ću biti broj jedan

Jedan od najuglednijih svjetskih listova objavio je članak o Ani nakon ulaska u polufinale Istanbula

Ana Konjuh/foto: Facebook/Onur Can

Senzacija zvana Ana Konjuh više ne diže prašinu samo u hrvatskim medijima. Nakon što se 16-godišnja Dubrovčanka u Istanbulu probila među najbolje četiri, postavši najmlađa polufinalistica na WTA Touru u posljednje dvije godine, poseban joj je članak posvetio i ugledni New York Times.

Pod naslovom „Tinejdžeri Zverev i Konjuh pronalaze uspjeh u sportu kojim vladaju veterani“, NY Times je Anu portretirao zajedno sa 17-godišnjim Nijemcem Alexanderom Zverevim. On je ovog tjedna također stigao do polufinala, u rodnom Hamburgu.

Autor Ben Rothenberg ističe kako je hrvatskoj tenisačici očigledno ponestalo motivacije na juniorskoj razini, gdje je prošle godine osvojila Australian Open i US Open. Ana mu se javila iz Istanbula:

– Tranzicija iz juniorskog u profesionalni tenis nije baš jednostavna jer je katkad teško igrati protiv igračica koje su dvostruko starije od mene. Mogu mi biti majke – rekla je uz smijeh.

Istaknula je da joj je san jednog dana biti broj jedan i osvajati Grand Slam naslove, o čemu je mogla puno razmišljati kada se ranije ove godine oporavljala od operacije lakta.

– Bolje je da sam tu operaciju obavila sa 16 nego s 21 godinom. Jednostavno sam odlučila da je sada najbolje to učiniti – dodala je Ana za New York Times.

Ugledni New York Times objavio je članak o Ani Konjuh i njemačkom tinejdžeru Alexanderu Zverevu

Ugledni New York Times objavio je članak o Ani Konjuh i njemačkom tinejdžeru Alexanderu Zverevu

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.