Ana Lenard: Kada osvojiš zlatnu medalju onda ostvariš san kojeg svi sportaši sanjaju

Ana Lenard: Kada osvojiš zlatnu medalju onda ostvariš san kojeg svi sportaši sanjaju

- Kako se osjećam? Ovo je moje omiljeno pitanje. Osjećam se odlično. Ovo nije samo moje prvo zlato, već i moja prva europska medalja. Ovo mi znači sve, rekla je Ana

Ana Lenard

Ana Lenard ostvarila je veliki uspjeh za hrvatski karate osvojivši zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u konkurenciji borkinja do 61 kilograma. Ana je u finalnoj borbi pobijedila Srpkinju Sanju Cvrkotu.

– Kako se osjećam? Ovo je moje omiljeno pitanje. Osjećam se odlično. Ovo nije samo moje prvo zlato, već i moja prva europska medalja. Ovo mi znači sve. Za ovo natjecanje smo se pripremali cijelu godinu. Kada si dobar i kada osvojiš zlatnu medalju onda ostvariš san kojega svi sportaši sanjaju. Imam puno miješanih ojećaja, ponosna sam i sretna, rekla je Ana Lenard nakon velikog uspjeha.

– Treniram dvaput dnevno. Kada želiš biti najbolji moraš minimlano trenirati jednom dnevno. Uz treninge imam i fakultetske obaveze, teško je trenirati i studirati. U ovom periodu šest mjeseci prije veikog natjecanja koncentriram se samo na karate. Potpuno se posvetim treningu, ustvrdila je Ana odgovorivši zatim na pitanje o čemu razmišlja za vrijeme borbe.

–  O ničemu ne razmišljam. Pokušavam se samo koncentrirati na borbu. Pokušavam što bolje pratiti pokrete protivnice i kazniti njene pogreške. Sto posto sam koncentrirana da pronađem pravi trenutak za napad, zaključila je Ana Lenard.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.