Ana Šimić: “Samo da se ozljeda ne vrati…”

Ana Šimić: “Samo da se ozljeda ne vrati…”

Hrvatska visašica vraća se natjecanju početkom svibnja, na Mitingu otvorenja sezone u Zagrebu.

Ana Šimić/Getty Images

Na skorašnjem atletskom mitingu ‘Miting otvorenja sezone’ na zaletište bi se trebala vratiti hrvatska visašica Ana Šimić. Ana je zbog ozljede Ahilove tetive morala propustiti Europsko dvoransko prvenstvo, na kojem bi – sudeći prema posljednjim rezultatima – bila kandidat za medalju.

Situacija s povredom gotovo je sanirana – vrijeme je za povratak atletici. “Ozljeda se smirila i normalno treniramo”, kazala je za stranice AK Agrama. “Natjecanja stižu brzo pa se nadamo kako prilikom većeg intenziteta skakanja neće doći i do ponovnog javljanja upale. Rezerva će sigurno postojati, premda to nije na razini svijesti. Svakim danom i treningom kojim vidim da se ozljeda ne vraća, odmah mi je lakše. Tada mogu skakati punom snagom”, objasnila je.

Osvrnula se i na vremenske uvjete koji će ju čekati na Mitingu otvorenja sezone. “Prošle sezone je vrijeme bilo lako loše, ali miting je organiziran vrlo dobro. Skočila sam odlično s obzirom na uvjete, 189 centimetara. Nakon toga okrenut ćemo se Dohi i otvaranju Dijamantne lige, zatim World Challenge seriji u Pekingu te preostalim mitinzima Dijamantne lige”, nabraja.

U Peking će, ipak, morati još jednom ove godine. Krajem kolovoza na rasporedu je Svjetsko prvenstvo. “Kina i Peking su moja sretna mjesta. Nadam se ulasku u finale, kvalifikacije ću sigurno započeti s više samopouzdanja budući da sam na Euru imala problema s time. Uspjela sam proći i sad mi je, na psihičkoj bazi, sigurno lakše.”

Streloviti napredak posljednjih godina možda znači da bismo ove sezone mogli očekivati i skok preko dva metra. “Čeka nas mnogo natjecanja, bit će isto toliko prilika. No, najradije bih htjela skočiti dva metra na Svjetskom prvenstvu”, istaknula je. “Inače nikad nisam osjećala nekakav pritisak, opuštena sam, a ni usporedbe s Blankom Vlašić nimalo me ne smetaju. Bilo bi loše da me se uspoređuje s nekim lošijim primjerom i slabijim atletičarom”, prokomentirala je za kraj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.