Ana Šimić u razgovoru za HR nakon europske bronce: Sve se brzo dogodilo, ali neće se brzo zaboraviti

Ana Šimić u razgovoru za HR nakon europske bronce: Sve se brzo dogodilo, ali neće se brzo zaboraviti

- Ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri. Odličan je osjećaj stajati na postolju, super je. Sve se tako brzo dogodilo, ali neće se brzo zaboraviti, rekla je Ana.

Ana Šimić na pobjedničkom postolju/Getty Images

Ana Šimić jedna je od najspominjanijih sportašica u Hrvatskoj proteklih dana. Mlada atletičarka osvojila je  brončanu medalju na Europskom prvenstvu u skoku u vis u nedjelju, a u ponedjeljak navečer vratila se u Hrvatsku, te je njoj i zlatnoj Sandri Perković priređen doček na Plesu.  Sandra je navikla na medalje i dočeke, Ana se tek mora priviknuti.

Ruth Beitia osvojila je na kraju zlato, točnije “preotela” ga je Mariji Kučini na visini od 201 centimetra.
– Ona uvijek dobro skače na velikim natjecanjima, ima iskustva i nije me iznenadilo da je uzela zlato. Kučina je na kraju bila ta koja je zapravo ostala bez zlata jer je skakala bez pogreške i imala je odlične rezultate, rekla je Ana.

– Navečer smo se vratile, nisam praktički ni stigla razgovarati sa svojom obitelji, već u srijedu putujem dalje, očekuje me nastup u Stockholmu. Stiglo je jako puno čestitki i poruka nakon medalje, nisam ni odgovarala da nekoga ne izostavim, ali svima hvala, rekla je Ana Šimić za Hrvatsku reprezentaciju.

Jedna od karakteristika velikih sportaša jest da i nakon velikih uspjeha ostanu jednostavni, a Ana je nakon prvog velikog uspjeha ostavila opet dojam simpatične i pristupačne djevojke koja se još navikava na svjetla reflektora. Karijera je u uzlaznoj putanji, javnost će sada očekivati puno više od mlade atletičarke

– Ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri, ova zadnja dva, tri dana dana. Ne opterećujem se eventualnim očekivanjima javnosti u budućnosti, čekam samo da sezona završi jer sam već umorna od napornog ritma. Vjerujem da će sada ipak sve biti bolje i bolje, rekla je Šimić koja je tako ostvarila san svakog sportaša, stati na pobjedničko postolje na velikom natjecanju.

– Odličan je osjećaj stajati na postolju, super je. Sve se tako brzo dogodilo, ali neće se brzo zaboraviti. Natjecanje je bilo super, uspjela sam proći kvalifikacije i u finalu je bilo odlično. U finalu je bilo lijepo vrijeme tako da je bilo lakše skakati unatoč tome što je bilo dosta utrka i proglašenja u isto vrijeme, rekla je Ana koja je do bronce stigla osobnim rekordom od 199 centimetara.

– Taj je skok bio primjer kako se to treba izvesti i tehnički i kada je u pitanju koncentracija, pojasnila je  Ana.

Iako je u jednom trenutku u rukama imala srebro, Ana je na kraju skoro ostala bez bronce kada je Poljakinja Justyna Kasprzycka zamalo u trećem pokušaju preskočila 201 centimetar.

– Naravno da mi je drago da je srušila letvicu, ali to se dogodilo sve toliko brzo da iskreno nisam stigla ni razmišljati u tom trenutku o tome da sam mogla ostati bez medalje, rekla je Ana.

Osobni rekord od 199 centimetara naznaka je da je dva metra jako blizu.

– Moglo bi se negdje ubrzo “zalomiti”, čeka me još nekoliko nastupa. Nekako je i pravilo da se najbolji rezultati ne ostvaruju na velikim natjecanjima, već na mitinzima gdje je manje skakačica i sve ide brže, pa je ujedno i lakše, rekla je Ana koju sada očekuje nastup u Stockholmu.

– Nema odmora, imam još nekoliko natjecanja. Iskreno, veselim se kraju sezone i odmoru koji će uslijediti nakon nastupa na Hanžekovićevom memorijalu početkom rujna. Imam puno planova za odmor, prije svega napuniti baterije za nove izazove zaključila je Ana Šimić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.