Ana Šimić za HR uoči Europskog prvenstva u atletici: Idealno bi bilo preskočiti dva metra

Ana Šimić za HR uoči Europskog prvenstva u atletici: Idealno bi bilo preskočiti dva metra

'Kvalifikacije i finale su dva različita natjecanja, potpuno je drugačije skakati ujutro i navečer. Samo da uđem u finale', rekla je Ana

Ana Šimić/Getty Images

Ana Šimić bit će jedna od hrvatskih nada na nadolazećem Europskom prvenstvu. Sandra Perković i Blanka Vlašić i dalje su glavne uzdanice, a Šimić je sjajnim nizom skokova ove sezone pokazala da su najbolji rezultati tek pred njom. Na pet mitinga Dijamantne lige četiri puta bila je na postolju, te je ostvarila osobni rekord od 198 centimetara.

– Imala sam dosta nastupa prvi dio sezone, sada sam u proteklom periodu stala s natjecanjima. Dobro smo se pripremili u Medulinu, odmorna sam i zaželjela sam se nastupa. Ima nas 24 atletičarke u konkurenciji, dakle prakitički svaka druga će izboriti finale. Imam visok prosjek i dobre skokove ove sezone, ne znam što bi se moralo dogoditi da i ovoga puta ne uđem u finale, kaže Ana Šimić koja još niti jednom nije izborila finale na velikom natjecanju.

– Rekla sam da kada skočim blizu dva metra da ću onda i ući u finale na velikom natjecanju. Zašto su kvalifikacije problem? Teško se probudim ujutro, ja se osjećam dobro, ali sva sam nekako usporena. Kvalifikacije i finale su dva različita natjecanja, potpuno je drugačije skakati ujutro i navečer. U finalu je manje cura, ide brže, kvalifikacije znaju trajati dva do tri sata. Samo da prođem kvalifikacije onda na miru mogu skakati u finalu, rekla je Ana koja bi prema rezultatima ove sezone morala izboriti finale.

– Finale je za početak neko moje očekivanje, iako naravno uvijek ima skrivenih želja kao što bi recimo bio osobni rekord što bi prema rezultatima ove sezone bilo dovoljno za visok plasman. Naravno, idealno bi bilo preskočiti dva metra prvi put baš na natjecanju kao što je Europsko prvenstvo. Ne bi se bunila, kazat će kroz smijeh Ana koja je pripreme s reprezentacijom odradila u Medulinu.

– Vrijeme je bilo super, nije uopće bilo vruće. Da smo ostali u Zagrebu ne bismo vjerojatno ništa mogli napraviti. Zadovoljna sam pripremama. Uvjeti? Nisam osoba koja se žali, ali naravno da uvjeti mogu biti bolji. Nema nikakvih ozljeda, to je najbitnije, rekla je Ana Šimić.

– Ane Čičerove nema, Blanka Vlašić i Marija Kučina preskočile su dva metra i gledajući rezultate najveće su favoritkinje, zaključila je Ana Šimić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.