Ana Taslak zlatna! Hrvati se s Cipra vraćaju sa šest medalja

Ana Taslak zlatna! Hrvati se s Cipra vraćaju sa šest medalja

Posljednjeg dana natjecanja hrvatski su predstavnici osvojili tri medalje od čega jednu zlatnu.

Ana Taslak osvojila je drugo hrvatsko zlato na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje je u nedjelju završilo u ciparskoj Larnaci.

Splićanka je do zlata u kategoriji do 63 kilograma došla preko Njemice Celine Schmidt koju je u finalu svladala s tijesnih 4:3. Prije toga je članica zagrebačkog kluba Jastreb slavila protiv Španjolke Natalije Moreno u polufinalu rezultatom 7:5

Tako je nakon europskog kadetskog zlata i europske juniorske bronce Taslak došla i do toliko željenog zlata u juniorskoj konkurenciji.

Marko Golubić je također u nedjeljnom programu došao do finala, no on je u kategoriji do 68 kilograma poražen od Grka Sofotasiosa koji je bio bolji s uvjerljivih 18:12.

Treću nedjeljnu medalju za Hrvatsku, onu brončanog sjaja, osvojila je članica splitskog Marjana Anja Madunić u kategoriji iznad 68 kilograma. Ona je u polufinalu izgubila od Ruskinje Elle Boriasove s visokih 20:4.

Prije nedjeljnih medalja, zlato je uzela Nika Klepac, dok su dvije bronce otišle u ruke Josipa Teskere i Kristine Čerine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.