Ana Znaor osigurala medalju na Europskom prvenstvu u kickboxingu

Ana Znaor osigurala medalju na Europskom prvenstvu u kickboxingu

Anina protivnica u polufinalu je Britanka Karen Bailey koja je prethodno s iznimnom lakoćom pobijedila vrlo dobru Njemicu Kemper

Ana Znaor, članica Kickboxing kluba Sušak iz Rijeke, pobijedila je Ruskinju Elinu Gismeevu u četvrtfinalu Europskog prvenstva koje se ovaj tjedan održava u Sloveniji (Maribor). Borba je bila u disciplini light contact skupine do 70 kilograma, a hrvatska reprezentativka slavila je uvjerljivom pobjedom 3:0. Suci su nakon tri runde bodovali meč 19:6, 21:9 i 25:9 za Anu Znaor. Tako je Ana u ovom trenutku osigurala brončanu medalju i daljnji nastup u polufinalu. Inače, Ruskinja je bila svjetska juniorska prvakinja u K1, viceprvakinja Svjetskog kupa u low kicku te prošle godine brončana na Svjetskom prvenstvu u kick lightu. Ona je svoju taktiku zasnivala na borbi u klinču i ručnim tehnikama dok je Ana nju pokušavala držati na distanci i poentirati udarcima nogom što joj je i uspijevalo.

Sljedeća Anina protivnica je Britanka Karen Bailey koja je prethodno s iznimnom lakoćom pobijedila vrlo dobru Njemicu Kemper. S druge strane ždrijeba za ulazak u finale borit će se Talijanka Cargno i Čehinja Kohutova. U Aninoj pratnji je njezin otac i trener Predrag Znaor iz Malinske, a voditelj čitavog natjecanja je Romeo Deša iz Omišlja. Ana je jedina natjecateljica u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije iz Primorsko-goranske županije. Na ovom Europskom prvenstvu sudjeluje 607 natjecatelja iz 30 država, a borbe se odvijaju na 6 borilišta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.