Ana Znaor: Velika je čast biti izabrana za najbolju sportašicu

Ana Znaor: Velika je čast biti izabrana za najbolju sportašicu

- Jako mi je drago što sam izabrana za najbolju sportašicu Rijeke i PGŽ-a. U konkurenciji su bile i Sanja Jovanović i Snježana Pejčić o kojima ne treba trošiti riječi, ustvrdila je Ana

Ana Znaor

Ana Znaor ima iza sebe uspješnu godinu. Članica Kickboxing kluba Sušak osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom  prvenstvu i prvo mjesto u Svjetskom kupu, više nego dovoljno da Ani pripadne nagrada za najbolju sportašicu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

– Ovo je prvi put da sam izabrana za najbolju sportašicu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Uvijek mi je malo nedostajalo kada je u pitanju bio izbor u konkurenciji seniorki. Zbog toga mi je iznimno drago, lani sam osvojila sve što se moglo osvojiti. Postala sam svjetska prvakinja peti put, 19. put pobjednica Svjetskog kupa i 41. državna prvakinja, uz niz medalja na međunarodnim natjecanjima, rekla je Ana Znaor koja je tako dočekala svoju priliku.

Kada je Ana pitanju i oni revniji kroničari zbivanaja su vjerojatno odustali od brojanja silnih odličja koje je osvojila proteklih godina.  Ana je dva puta bila u izboru HOO-a za najveću nadu hrvatskog sporta, a dva puta je bila nominirana za najuspješniju hrvatsku sportašicu. Devet godina za redom izabrana je za najbolju sportašicu otoka Krka, a 2007. je proglašena i najboljom sportašicom desetljeća otoka Krka.

– Jako mi je drago što sam izabrana za najbolju sportašicu, posebice jer kickboxing nije olimpijski sport,  a u konkurenciji su bile i Sanja Jovanović i Snježana Pejčić o kojima ne treba trošiti riječi, ustvrdila je Ana koja je imala težak put do svjetske titule.

–  U Austriji 2009. postala sam svjetska prvakinja, dvije godine kasnije u Makedoniji sam u finalu izgubila od predstavnice Švedske. Predosjećala sam da bi me ona mogla dočekati i sada na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Pobijedila sam Njemicu i Ruskinju i onda u sam u finalu slavila protiv Šveđanke. Bila je to teška borba, neizvjesno do kraja. Stalno smo se izmijenjivale u vodstvu. Na kraju je bilo preglasavanje što je također bilo nedolučeno, da bi na kraju presudilo jer sam u trećoj rundi napravila više bodova. Nije moglo biti neizvjesnije, utvrdila je Ana evociravši uspomene na veliki uspjeh.

Ana je inače iz Malinske 2009. stigla u Rijeku i postala članica Kickboxing kluba Sušak.

– U Rijeci mi je odlično. Tu sam studirala i diplomirala na učiteljskom fakultetu, pa kako sam bila u Rijeci odlučila sam se ovdje prebaciti u Kickboxing klub Sušak. Grad Rijeka ujedno daje stipendije za vrhunske sportaše, a ja već dugo vrijeme imam prvu kategoriju od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, rekla je Ana.

– Ove godine u listopadu ili studenom na rasporedu je Europsko prvenstvo u Mariboru. Branim naslov prvaka, ako uspijem u tome bit će mi peta titula europske prvakinje, treća zaredom. Tu su naravno i Svjetski kup, državno prvenstvo i turniri U Hrvatskoj ne pamtim kada sam zadnji put izgubila meč. Na svjetskoj sceni konkurencija je velika, uvijek se pojavi neko novo i kvalitetno ime, a tu je i niz starijih natjecateljica koje su dugo u samom vrhu, ustvrdila je Ana koja se okušala i u taekwondou.

– Okušala sam se i u taekwondou budući da kickboxing nije olimpijski sport. Ali za plasman na Olimpijske igre trebalo bi putovati na mnoge turnire i stalno nastupati i skupljati bodove, a to je u mom slučaju neizvedivo. Prošle godine sam stigla do finala državnog prvenstva koje sam predala zbog ozljede koljena. Na kraju sam zbog toga zamalo propustila Svjetsko prvenstvo. Sada ću se vratiti i u taekwondou i nastupiti na državnom prvenstvu,  ustvrdila je Ana.

– Moram se zahvaliti tati i treneru Predragu, treneru Branku Fibingeru iz kluba Sušak, gradu Rijeci i Županiji i općini Malinska, te svima koji su me podržavali, zaključila je Ana Znaor.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.