Andrea Penezić za EHF: S Vardarom ću pokušati osvojiti Ligu prvaka

Andrea Penezić za EHF: S Vardarom ću pokušati osvojiti Ligu prvaka

- Iskoristila sam ljeto do maksimuma i pokušala sam se što više odmoriti. Imam kuću blizu mora i tamo sam provela mjeseca dana, kaže Penezić

Andrea Penezić/Getty Images

Makedonski prvak Vardar predstavio je tijekom vikenda četiri velika pojačanja za nadolazeću sezonu, među njima je bila i hrvatska rukometna reprezentativka Andrea Penezić koja je u razgovoru za Eurohandball.com progovorila o transferu iz Krima i očekivanjima od iduće sezone.

EHF: Kako ste proveli ljeto?

– Iskoristila sam ljeto do maksimuma i pokušala sam se što više odmoriti. Imam kuću blizu mora i tamo sam provela mjeseca dana. Imali smo još jedan razlog za slavlje, kolegica iz reprezentcije Maja Zebić se udala i mnoge kolegice iz reprezentacije su bile na vjenčanju, tako da sam se dobro zabavile.

EHF: S obzirom na situaciju u Krimu svi su znali da ćete napustiti klub. Zašto ste izabrali Vardar?

– S obzirom na financijske probleme u kojima se Krim našao mnoge su igračice otišle i nismo mogle izboriti Ligu prvaka. Žao mi je što se to dogodilo jer radi se o velikom klubu s dugom tradicijom i nadam se da ću ih ubrzo vidjeti u europskim natjecanjima. Vardar sam odabrala jer vjerujem da je ovo sjajna ekipa, s nizom odličnih igračica i željela sam biti dio kolektiva koji ima velike ambicije u Europi. S ovom ekipom pokušat ću osvojiti Ligu prvaka, a to će biti jako težak zadatak.

EHF: Vaše impresije u novoj sredini?

– Nakon nekoliko dana mogu reći da sam zadovoljna. Sviđa mi se Skoplje. Najvažnije je da smo krenuli s treninzima u dobroj atmosferi i s puno energije. Svi su raspoloženi,  dobro je da te ljudi u novoj sredini prihvate. I moj dečko je stigao u Skoplje, tako da mi je još lakše adaptirati se na novu sredinu i vjerujem da ću moći dati puno u sredini u kojoj se dobro osjećam.

EHF:  Što je nedostajalo Vardaru prošle sezone u Ligi prvaka i je li klub nadišao te slabosti?

– Ekipa je imala puno novih igračica i teško je sve to iskordinirati u kratkom vremenskom roku. Mislim da je ekipi nedostajalo konstanta u igri i to je bio glavni problem. Nadam se da ćemo elimirati te slabosti ove sezone.

EHF:  U ekipi je puno dobrih igračica. Kako gledate na ravnotežu unutar ekipe i da li je činjenica Lekić igra s vama velika prednost?

– U mojoj prvoj sezoni u Krimu igrala sam s Andreom Lekić. To je velika prednost jer neće trebati dugo vremena da se uskladimo. Imati ovoliko dobrih igračica u jednoj ekipi može donijeti samo korist. Ne bojim se konkurencije jer svi smo svjesni da možemo igrati vrhunski 60 minuta. Dobro je za ekipu da imamo kvalitetne igračice koje mogu podijeliti vrijeme na terenu. Konačna odluka je naravno na treneru.

EHF: Kako vam se sviđa ideja o Final fouru u Ligi prvaknja? Koje ekipe vidite kao favorite ove sezone?

– Sviđa mi se ideja i dobro je za ženski rukomet da koristimo koncept koji se pokazao uspješnim kod rukometaša. To zahtijeva drugačiji pristup jer se u kratko vrijeme igraju dvije teške utakmice. Ali to vrijedi za sve ekipet tako da tu nema problema. Što se tiče favorita tu su Gyor, Budućnost i naravno Vardar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.