Andrej Panadić i Mario Cvitanović skauti hrvatske reprezentacije

Andrej Panadić i Mario Cvitanović skauti hrvatske reprezentacije

- Zadovoljan sam postignutim dogovorom, posebno zato što se njihove nogometne filozofije poklapaju s onima stručnog stožera, rekao je Niko Kovač

Hrvatska nogometna reprezentacija/Getty Images

Andrej Panadić i Mario Cvitanović novi su skauti hrvatske nogometne reprezentacije. Niko Kovač odabrao je tako nove suradnike. Panadić je u svojoj karijeri igrao za Dinamo, a od 1994. nosio je dres Chemnitzera i Uerdingena, a pet je godina proveo u njemačkom HSV-u. Karijeru je završio u austrijskom Sturmu te japanskoj Nagoyi. Bio je član i reprezentacije Jugoslavije za koju je nastupio tri puta.

Mario Cvitanović je također igrao za Dinamo, karijeru je nastavio u Veroni, Veneziji, Genoi, Napoliju te belgijskom Germinal Beerschotu. Igrao je zatim ponovo za Dinamo i karijeru je završio u Energie Cottbusu. U dresu hrvatske reprezentacije nastupio je sedam puta.

Panadić i Cvitanović pratit će nastupe hrvatkih suparnika, posebice onih na Svjetskom prvenstvu.

– Zadovoljan sam postignutim dogovorom, posebno zato što se njihove nogometne filozofije poklapaju s onima stručnog stožera. Obojica su bili vrhunski profesionalci sa zapaženom karijerom i u inozemstvu, odlično razumiju nogomet te sam uvjeren da će stručnom stožeru davati vrijedne informacije”, prokomentirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.