Andrej Vištica u triatlonu izborio drugo mjesto – Spreman za utrku Ironman!

Andrej Vištica u triatlonu izborio drugo mjesto – Spreman za utrku Ironman!

Foto: Hrvatski triatlon savez/ Facebook

“Ovo mi je bila pripremna utrka pred Ironmanom u Južnoj Africi. Zaliječio sam ozljedu koja me mučila u Dubaiju i trebala mi je jedna jača provjera na utrci prije još jednog ozbiljnijeg trening bloka uoči Afrike. S obzirom na okolnosti, zadovoljan sam drugim mjestom. Nadam se samo da mi zadobivene ogrebotine neće napraviti previše problema za nastavak priprema. Guillaume je bio impresivan i teško da bi ga dobio i da nije bilo pada”, izjavio je Andrej Vištica nakon utrke koja se u subotu održala na Karipskom otočju Guadeloupe u kojoj je hrvatski predstavnik završio na odličnom drugom mjestu.

Utrka je startala plivačkom dionicom od 1,9 km u Karipskom moru, a već nakon 400 m izdvojila se peteročlana grupa u kojoj je bio Francuz Guillaume, inače glavni favorit ove utrke. Vištica je iz vode izašao na šestome mjestu s minutom i 30 sekundi zaostatka. S obzirom na to da mu je plivanje najslabija disciplina, start utrke bio je obećavajući.

Guillaume je od starta, odnosno 90km dugog biciklističkog segmenta, preuzeo kontrolu nad utrkom. Vištica se probijao prema vrhu i nakon 25 km došao do trećeg mjesta. Međutim, tada su za hrvatskog predstavnika stvari krenule nizbrdo. Naletio je na rupu na cesti i pao s bicikla pri brzini od oko 50 km/h. Sreća u nesreći je da nije došlo do ozbiljnije ozlijede pa je uspio nastaviti utrku. Do kraja biciklističke dionice, Francuz je izgradio nedostižnu prednost od devet minuta u odnosu na kanađanina Jolicoleura te dodatne dvije minute u odnosu na Višticu.

Velika vrućina i sparina su kulminirale na zadnjoj dionici od 21 km trčanja. Guillaume je rutinski održavao svoju prednost, a u borbi za drugo mjesto Vištica je pretekao Jolicoleura koji je nakon toga i kolabirao, tako da je do trećeg mjesta došao još jedan Francuz, Favre.

Foto: Andrej Vištica/ Facebook

Foto: Andrej Vištica/ Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.