Andres Nocioni za FIBA-u: Moramo se paziti Hrvatske, Bogdanović i Tomić su najveće opasnosti

Andres Nocioni za FIBA-u: Moramo se paziti Hrvatske, Bogdanović i Tomić su najveće opasnosti

- Hrvatska je mlada momčad, puna igračke širine i talenta, objasnio je u razgovoru za FIBU-u argentinski veteran

Andres Nocioni/Getty Images

Argentina će uz Grčku definitivno biti najveća hrvatska prepreka u skupini na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Legendarna generacija Gaučosa pomalo se oprašta sa međunarodne scene, ali je još uvijek prisutna. Među argentinskim senatorima je i krilni centar Andres Nocioni, koji je s 34 godine na leđima najavio nastup na svjetskoj smotri. Osim Nocionija, nastupe su zasad potvrdili Luis Scola i Pablo Prigioni, dok se izbornik Julio Lamas nada da će na raspolaganju imati i NBA španere Ginobilija, te Carlosa Delfina. Argentinske ambicije u Španjolskoj u razgovoru za FIBA-u najavio je upravo Nocioni.

– Mislim da smo dobili dobru skupinu. Definitivno nije “skupina smrti”. Imao lijepe izglede za prolazak u daljnji krug natjecanja, objašnjava jedan od stožernih igrača u argentinskom pohodu na naslove svjetskog viceprvaka 2002. godine i olimpijskog prvaka 2004. godine,

Nocioni trenutačno “kruh zarađuje” u španjolskom euroligašu Laboral Kutxa. Svjetska smotra za njega je u “domaćem dvorištu”.

– Uz Grčku i Portoriku definitivno se trebamo paziti Hrvatske. Hrvati u Španjolsku stižu nakon odlično odrađenog Eurobasketa nam kojem su osvojili četvrto mjesto. To je mlada momčad, puna igračke širine i talenta. Najbolji igrači su Bojan Bogdanović i Ante Tomić, njih se definitivno trebamo čuvati, zaključio je Nocioni.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.