Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske: Jako sam ponosan na ovu ekipu

Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske: Jako sam ponosan na ovu ekipu

- Nismo dobro krenule u utakmicu, ali polako smo rasli zahvaljujući servisu i bloku. To se na kraju isplatilo, rekla je Maja Poljak

Angelo Vercesi slavi s igračicama/Foto Fivb.org

Bila je to utakmica iz snova za hrvatske odbojkašice. Pet setova protiv Japana, treće reprezentacije svijeta i briljantna završnica utakmice za veliko slavlje.

– Jako sam ponosan na ovu ekipu. Polako rastemo, disciplinirani smo i ponosni. Trenirali smo po japanskom modelu igre i to je dalo rezultate koje sam i očekivao.  Bilo je veliko zadovoljstvo igrati protiv ekipe kao što je Japan. Možemo puno naučiti iz njihove igre, rekao je Angelo Vercesi nakon velike pobjede.

Maja Poljak odigrala je sjajnu utakmicu u bloku i napadu.

– Ovo je bilo prvi put da igramo protiv reprezentacije iz Azije. Nismo dobro krenule u utakmicu, ali polako smo rasli zahvaljujući servisu i bloku. To se na kraju isplatilo. Teško je bilo igrati protiv Japana, ali dale smo maksimum, ustvrdila je Maja Poljak.

Japan je porazom doživio veliki udarac u ambicijama za treći krug.

– Čestitke Hrvatskoj. Bili su odlični u bloku i napadu. Napravili smo previše pogrešaka i zato smo izgubili utakmicu, rekao je Masayoshi Manabe, izbornik Japana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.