Angelo Vercesi: Nemamo samopouzdanje i iskustvo kao ostale reprezentacije

Angelo Vercesi: Nemamo samopouzdanje i iskustvo kao ostale reprezentacije

- Moramo se fokusirati na prvu utakmicu protiv Hrvatske. To bi mogao biti ključan trenutak drugog kola, rekao je Masayoshi Manabe, izbornik Japana

Angelo Vercesi, Giovanni Guidetti, Lang Ping i Masayoshi Manabe/Fivb.org

Skupina E drugog kruga Svjetskog prvenstva u odbojci igrat će se u Trstu, a Svjetska odbojkaška reprezentacija najavila je nastavak natjecanja u razgovoru s izbornicima Hrvatske, Japana, Kine i Njemačke. Upravo će Hrvatska i Japan odmjeriti snage u srijedu od 17 sati.

Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske:  U usporedbi sa suparnicima, nastupili smo jedino  u trećoj skupini Grand Prixa u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Nemamo samopouzdanje i iskustvo kao ostale reprezentacije. Napredovali smo kroz igru. Povratak protiv Dominikanske Republike puno nam je pomogao. Najjači dio naše ekipe je servis i blok, te činjenica da mogu računati na sve igračice u ekipi,

Masayoshi Manabe, izbornik Japana:  Šteta što smo izgubili dvije utakmice u prvom krugu, ali odigrali smo najbolje što možemo. Nakon što smo izgubili utakmicu prvog kola protiv Azerbejdžana, bilo je teško uhvatiti ritam. U dobrom smo fizičkom stanju uoči drugog kruga, putovanja nam nikada nisu predstavljala problem. Moramo se fokusirati na prvu utakmicu protiv Hrvatske. To bi mogao biti ključan susret  drugog kruga.

Lang Ping, izbornica Kine:  Igrali smo konstantno dobro kroz turnir. Čekaju nas jači protivnici u drugom krugu. Samo tri naše igračice već su igrale na Svjetskom prvenstvu i tu nam nedostaje iskustva u odnosu na druge ekipe. Teško je ovako puno putovati i nema dovoljno vremena za odmor i oporavak. Ovo je prvi put da igramo u ovakvom rasporedu i ritmu.

Giovanni Guidetti: Ne možemo biti zadovoljni prvim krugom. Imali smo puno poteškoća. Ne znam zašto nismo mogli pronaći konstantu u igri. Ipak, naši su protivnici igrali dobro. Moramo pronaći rješenje za probleme koje imamo i moramo igrati puno agresivnije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.