ANOC: Sarah Sjostrom i Marcel Hirscher najbolji sportaši Europe!

ANOC: Sarah Sjostrom i Marcel Hirscher najbolji sportaši Europe!

Foto: Sarah Sjostrom / Facebook

Osvajačica zlatne medalje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Šveđanka Sarah Sjostrom, osvojila je nagradu za najbolju europsku žensku sportašicu godine. 24-godišnjakinja, inače osvajačica tri zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti, osvojila je ovu nagradu koju dodjeljuje olimpijski odbor, koji glasa za osvajače nagrada.

Prvi je to put u povijesti da je neka Šveđanka osvojila ovu nagradu, a nakon dodjele nagrada za SVT je izjavila:

“Odlično je osvojiti ovakvu nagradu, ovo je stvarno velika stvar za mene. Imala sam odličnu godinu i ovo je veliko priznanje. A priznanje je još i veće kad se zna da je riječ o internacionalnoj nagradi“.

No, neće Sarah imati puno vremena za slavlje. Već u subotu nastupat će na domaćem terenu, u Jonkopingu, na utrci u malim bazenima.

“Osvojila sam sve moguće nagrade u Švedskoj i bila proglašena najboljom mladom plivačicom Europe, no ovo je nešto posve drugačije. Znati da čelnici ovog odbora misle da sam najbolja atletičarka Europe je zbilja nešto neprocjenjivo“, izjavila je izuzetno talentirana Šveđanka prilikom uručivanja nagrade.

Da podsjetimo, u svojoj bogatoj karijeri Sarah je osvojila već 34 medalje s velikih natjecanja, od kojih se ističu čak deset zlatnih medalja s europskih i sedam zlata sa svjetskih prvenstava, kao i tri medalje s Olimpijskih igara.

No, nisu to bile jedine dodijeljene nagrade u Češkoj. Tako je na takozvanoj ANOC (Udruzi nacionalnih olimpijskih odbora) svečanoj priredbi u Pragu najboljim europskim atletičarem proglašen Austrijanac Marcel Hirscher, najbolji afrički atletičari su Chad Le Clos i Farida Hisham Osman, azijski Mutaz Essa Barshim i Song Yu, dok su najbolji atletičari američkog kontinenta Yulimar Rojas i štafeta Trinidad i Tobaga.

Najbolji sportaši svijeta:

Najbolji Europljanin – Marcel Hirscher, skijanje – Austrija

Najbolja Europljanka – Sarah Sjostrom, plivanje – Švedska

Najbolji Afrikanac – Chad Le Clos, plivanje – JAR

Najbolja Afrikanka – Farida Hisham Osman, plivanje – Egipat

Najbolji Azijac – Yu Song, judo – Kina

Najbolja Azijatkinja – Mutaz Essa Barshim, atletika – Katar

Najbolji Oceanijac – Robbie Manson, veslanje – Novi Zeland

Najbolja Oceanka – Sarah Goss, rugby 7 – Novi Zeland

Najbolji predstavnik američkog kontinenta – štafeta Trinidad i Tobaga

Najbolja predstavnica američkog kontinenta – Yulimar Rojas, Venezuela

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.