Ante Kostelić: Nakon Sočija ćemo donijeti odluke kako dalje

Ante Kostelić: Nakon Sočija ćemo donijeti odluke kako dalje

- Teško je biti stalno u vrhu, iako Ivica u tome uspijeva već jako dugo. Puno razmišljamo o trenutnoj situaciji, preispitujemo se, gledamo druge, kaže Ante Kostelić

Ante, Ivica i Janica Kostelić/Getty Images

Nakon jednog od za Ivicu Kostelića najskromnijih siječanja u posljednje vrijeme, na stazi u Schladmingu Ante Kostelić se ukratko osvrnuo na dosadašnje rezultate.

Utrke koje su Ivici u prošlosti donosile toliko radosti ovoga puta su mu podarile rezultate ispod očekivanja. Dvije skupe greške u Wengenu, te vrlo skromni rezultati u Kitzbühelu, s osvojena tek 23 boda u tri utrke, predstavili su svojevrsnu ‘mokru krpu’ koja se zavitlala zrakom te je pomalo ugušila dobru atmosferu unutar tima.

Nema mjesta drami, pogotovo ne nakon 16 Ivičinih godina koje je proveo u samom vrhu svjetskog skijanja. Ima li pravo na lošu seriju? Lošu sezonu? Oproštaj? Ili tek skupljanje snage pred nove okršaje? Naravno, odluka je na njemu. A Ante Kostelić je ponudio svoje razmišljanje.

– Teško je biti stalno u vrhu, iako Ivica u tome uspijeva već jako dugo. Puno razmišljamo o trenutnoj situaciji, preispitujemo se, gledamo druge i uskoro ćemo povući neke poteze. Sada pred Olimpijadu je potreban mir, odmor i punjenje baterija. Znate, sve ovo je jako stresno i skijaše volim usporediti s automobilima – dva automobila mogu imati istu šasiju, isti izgled, isti ovjes, ali jedan ima 150 konja, a drugi 100. Tako je i u ovom slučaju. Ivica trenutno nema potrebnu brzinu, razmišlja Ante Kostelić.

Prvo što čovjeku pada na pamet je zasićenost, nedostatak motivacije? Ili možda pretreniranost?

– Umorni smo, to je istina. Odmorit ćemo se malo prije Sočija pa ćemo vidjeti kako će biti. Nakon Sočija ćemo donositi odluke kako dalje. Gledamo druge i pronalazimo sebe u toj priči. Ako gledate Cuchea, Millera, Büchela, ili pak Kjusa, Aamodta pa i Järbyna, onda bi Ivica trebao još biti u punoj snazi i mogao bi još svašta napraviti u skijanju, rekao je Ante Kostelić i dodao

– Planiramo još skijati, zašto ne. Još bi jednu ili dvije sezone mogli kvalitetno odraditi, pa onda tamo 2016. podvući crtu i vidjeti gdje smo. No očito ćemo se morati specijalizirati. Teško da ćemo moći voziti sve što smo vozili do sada, iskren je bio Gips.

(Preuzeto sa skijanje.hr)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.