Ante Nazor uoči U19 SP: “Protiv SAD-a nemamo što izgubiti”

Ante Nazor uoči U19 SP: “Protiv SAD-a nemamo što izgubiti”

Hrvatska prvenstvo otvara s Egiptom, a s SAD-om igramo u drugog dana turnira.

Ante Nazor

U19 Hrvatska reprezentacija nalazi se u Grčkoj na Kreti gdje u subotu započinje Svjetsko prvenstvo. Nalazimo se u skupini s Egiptom, SAD-om i Iranom. Dok protiv Egipćana i Irana gotovo da možemo unaprijed upisati bodove, s Amerikancima će to biti sasvim druga priča.

Izbornik Ante Nazor za stranice HKS-a je najavio prvenstvo.

“Nakon bronce na zadnjem Europskom prvenstvu očekuje nas puno jače natjecanje. Mislim da je najvažnije pokazati se u najboljem svijetlu. Temeljni cilj je da maksimalno unaprijedimo našu igru. Ako u tome uspijemo bit ću zadovoljan. Naša skupina osim Amerikanaca nije preteška. No, zato se križamo s dosta jakom skupinom. Dobro je to što prvenstvo otvaramo s reprezentacijom SAD-a. Mislim da u toj utakmici ne možemo ništa izgubiti i možemo samo profitirati. Dobro je da u jednom takvom dvoboju vidimo gdje smo i što smo.”

“Teško je pričati o nekim očekivanjima. Pogotovo jer nismo potpuno upoznati s kvalitetom reprezentacija koje će nastupati u Grčkoj. Puno više o kvaliteti protivnika i samog natjecanja ćemo znati kada dođemo na poprište Svjetskog prvenstva. Svjetsko prvenstvo je definitivno jedna dimenzija više u odnosu na Europsko, bar što se tiče kvalitete. Tu su najbolje reprezentacije svijeta, sve najbolje što nudi košarka sa svih kontinenata. S tim da su Amerikanci bez konkurencije. Oni su uvijek priča za sebe i tako će vjerojatno biti i na tom natjecanju.”

Popis reprezentativaca možete naći OVDJE.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.