Ante Žižić najbolji mladi igrač ABA lige

Ante Žižić najbolji mladi igrač ABA lige

Foto: Fiba Europe

Hrvatski reprezentativac Ante Toni Žižić, 19-godišnji Cibonin centar proglašen je najboljim mladim igračem regionalne ABA lige za sezonu 2015/16.

Treneri ABA lige, navijači i sama Komisija ABA lige odlučili su da je mladi Ante Toni Žižić najbolji mladi igrač regionalne lige u sezoni 2015/16. Ante je pobijedio konkurenciju Marka Gudurića iz Crvene zvezde te Timothe Luwawu-Cabarrota iz Mega Leksa.

Igrač iz dvorane Dražena Petrovića završio je na prvom mjestu sa ukupno 32,9 posto zajedničkih/kombiniranih glasova, iza njega, na drugom mjestu je Marko Gudurić iz Crvene zvezde sa 23 posto, dok je na trećoj poziciji igrač Mega Leksa Timothe Luwawu-Cabarrot sa 19,83 posto glasova.

Zanimljivo je da je Ante Žižić osvojio prvo mjesto u glasovima trenera ABA lige, ispred Luwawu-Cabarrota.

Ante Toni Žižić je već dvije sezone u Ciboni što se pokazalo kao odlična stvar za njega. Mladić koji je dobio ulogu u Ciboni u početnoj petorci, kao prvi centar. Još prošle sezone izborio za poziciju startnog centra Cibone, a ove je godine tu svoju ulogu i učvrstio.

Visok, ali pokretljiv košarkaš s izrazitim fizičkim predispozicijama i osjećajem za šut iz utakmice u utakmicu nameće se kao lider svoje momčadi. U prosjeku je upisao 13,4 poena, 8 skokova i valorizaciju 18. S takvom statistikom postao je najbolji skakač regionalne ABA lige, 12. strijelac i treći u ukupnom poretku za najkorisnijeg igrača, ispred njega su Sava Lešić i Miro Bilan koji je i uzeo titulu MVP-ja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.