Anton Glasnović nakon EP-a u trapu za HR: Jako mi je žao što nisam osvojio pojedinačnu medalju

Anton Glasnović nakon EP-a u trapu za HR: Jako mi je žao što nisam osvojio pojedinačnu medalju

- Vjerovao sam da je sada napokon došlo moje vrijeme da uzmem pojedinačnu medalju, ali na kraju nisam uspio, kaže Anton

Anton Glasnović/Getty Images

Kada je u pitanju disciplina trap u streljaštvu, braća Anton i Josip Glasnović definitvno su najpoznatija imena u Hrvatskoj, uz  naravno, nezaobilaznog Giovanni Cernogoraza, olimpijskog pobjednika iz Londona. Na nedavnom Europskom prvenstvu u mađarskom Sarlospusztiju Anton Glasnović je bio najbolji hrvatski predstavnik osvojivši četvrto mjesto, te je s odličnim rezultatom povukao reprezentaciju do ekipne bronce.

– Dvije godine zaredom, 2012. i 2013. osvojili smo naslov europskog prvaka u ekipnom dijelu. Giovanni je 2012. bio europski prvak u pojedinačnom nastupu, godinu dana kasnije zlato je uzeo i moj brat Josip. Vjerovao sam da je sada napokon došlo moje vrijeme da uzmem pojedinačnu medalju, ali na kraju nisam uspio. U kvalifikacijama sam pogodio 124 goluba što je moj rekord, rekao je Anton kojim ima srebrnu medalju u pojedinačnom nastupu na Svjetskom prvenstvu, ali još čeka pojedinačno odličje na europskoj smotri.

– Zadnji dan kada se pucalo finale puhao je vjetar i eto dogodio se slabiji rezultat. Finale se puca na 15 meta, po jedan metak.  Malo sam ubrzao ritam jer bojao sam se da mete ne skrenu naglo pod vjetrom. Vjetar je jako nezgodna stvar, meta može jednostavno pasti metar i ako se to dogodi onda je nemoguće pogoditi. Počeo sam promašivati, na kraju sam se borio za broncu protiv Čeha Kostelecyja, olimpijskog pobjednika iz 2008., ja sam pogodio 12, on 14 meta, reći će Glasnović.

Šteta što nešto bolji rezultat nisu ostvarili brat Josip i Giovanni Cernogoraz jer Hrvatska je lako mogla uzeti ekipno srebro.

– Imao sam 124 pogođene mete, najbolji rezultat već dvaput zaredom i na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu. Uspjeh je pogoditi  tako veliki rezultat, ali na kraju opet ostaje žal da nisam uzeo medalju. U ekipnom dijelu svi su dali koliko su mogli, kao što  sam rekao uvjeti nisu bili idealni. Bili smo već ranije na Grand Prixu na toj streljani, tada sam ja pogodio 113, a brat 118  meta. Sada sam bio za čak 11 golubova bolji, rekao je hrvatski strijelac.

Ove godine u rujnu hrvatske strijelce očekuje Svjetsko prvenstvo gdje se dijele kvote za Olimpijske igre 2012. godine.

– Nadam se da ću popraviti plasman na Svjetskom prvenstvu u Granadi. Neka pucam i slabiji rezultat, ali neka osvojimo medalju  koja nam donosi kvotu za Olimpijske igre u Riu. Vidjet ćemo kada ćemo krenuti s pripremama, ovisno o mogućnostima, zaključio je Anton Glasnović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.