Antonio Conte predstavljen kao izbornik Italije: Volim teške izazove

Antonio Conte predstavljen kao izbornik Italije: Volim teške izazove

- Vrlo sam sretan jer sam stigao na poziciju koja je želja svih svjetskih trenera, izjavio je Conte na predstavljanju u Rimu

Antonio Conte/Getty Images

Bivši trener Juventusa Antonio Conte od utorka je i službeno postao izbornik talijanske reprezentacije. S Talijanskim nogometnim savezom potpisao ugovor na dvije godine, odnosno do Eura 2016. u Francuskoj.

– Nisam očekivao kako ću imati novi posao samo mjesec dana nakon što sam otišao iz Juventusa. Mislio sam kako ću imati više vremena za rad na poboljšanju svog taktičkog znanja, za učenje stranih jezika i kako ću čekati poziv nekog od europskih velikana. Ali, odmah sam dobio poziv za vođenje vrhunske momčadi, što Italija po meni jest. Vrlo sam sretan jer sam stigao na poziciju koja je želja svih svjetskih trenera, izjavio je Conte na predstavljanju u Rimu.

– Igrači u novu sezonu ulaze nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu, ali mislim kako možemo popuniti prazninu. Volim teške izazove, to sam pokazao i kada sam preuzimao Juventus, a sada je ista situacija i s reprezentacijom”, dodao je Conte.

Novi predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio izjavio je kako je s Conteom postigao dogovor još prošloga tjedna, te je potpis ugovora bio tek formalnost.

Italija će u kvalifikacijama za EURO 2016. igrati u istoj skupini s Hrvatskom, a „azzurri” i će prvi susret s izabranicima Nike Kovača igrati 16. studenoga u Italiji, dok će uzvrat biti 12. lipnja sljedeće godine u Hrvatskoj. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, te najbolja trećeplasirana selekcija iz devet skupina, dok će ostali trećeplasirani sastavi u dodatne kvalifikacije. Uz Hrvatsku i Italiju, u skupini H nalaze se još Bugarska, Norveška, Azerbajdžan i Malta. Iako financijski detalji ugovora nisu potvrđeni nagađa se kako će Conte zaraditi četiri milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.