AO: Borna Ćorić oprostio se već u prvom kolu

AO: Borna Ćorić oprostio se već u prvom kolu

Borna je uspio spasiti samo dvije od osam break prilika protivnika.

foto: facebook.com/DavisCupTennis

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u prvom kolu Australian Opena od domaćeg igrača Johna Millmana sa glatkih i iznenađujućih 3:0 u setovima nakon dva sata i dvadeset minuta igre.

Oba tenisača čvrsto su držala servis u prvom setu, tek je Millman imao jednu priliku za obrat na početku seta, da bi u završnici kad se očekivala 13. igra Ćorić propustio 30:0 na svome servisu i dozvolio Australcu četiri vezana poena za osvajanje seta. Drugi set bio je potpuna suprotnost prvom. Ćorić dolazi na otvaranju do breaka, Millman mu dvostruko vraća, no Borna se nepredaje i ponovo dolazi do breaka. Kod rezultata 5:4 za Millmana još jednom staje Bornina igra na servisu, Millman koristi prvu set loptu i odlazi na velikih 2:0 u setovima. U trećem setu Bornina igra se potpuno raspala i za samo pola sata Millman je došao do laganih 6:1.

Millman je u meču ispalio 10 aseva, što je puno naspram samo dva Ćorićeva, a zanimljiv je podatak da je Australac iskoristio čak šest od osam break prilika, što je visokih 75%. Ćorić je u tom segmentu igre imao dva od sedam i mizernih 29%. Millman u drugom kolu za protivnika ima BiH reprezentativca Damira Džumhura koji je pobjedio Paola Lorenzija sa 3:2 u setovima.

Borna Ćorić – John Millman  5:7  4:6  1:6

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.