AO: Još jedna pobjeda Maracha i Pavića

AO: Još jedna pobjeda Maracha i Pavića

17 pobjeda u nizu imaju Marach i Pavić, a trenutno su vodeći na atp race listi za London.

Austrijanac Oliver Marach i naš Mate Pavić nastavili su sa odličnim igrama i došli do 17. uzastopne pobjede, te poslali poruku da će biti sasvim sigurno jedni od kandidata za samu završnicu. U prvom setu meča protiv Nizozemca Wesleya Koolhofa i Novozelanđanina Artema Sitaka nije bilo uzbuđenja do rezultata 4:4. Tu su Marach i Pavić imali 15-40 i priliku za break koji bi im otvorio vrata prvog seta, ali nisu uspjeli, te je set otišao do trinaeste igre. Koolhof i Sitak na startu su otišli na nedostižnih 5:0, uspjela je i naša kombinacija napraviti mini seriju, došli su do 6:5, ali više nisu mogli, te je set otišao na stranu Koolhof/Sitak para. Drugi set sličan prvom, kod vodstva Marach/Pavić od 5:4, dolaze do prve prilike za break i set lopte koju i koriste, te izjednačavaju meč. U trećem setu preslikana priča iz prethodnog osim što su oba para imali po jednu neuspješnu priliku za obrat. Ponovo kod vodstva 5:4 Marach i Pavić dobivaju šansu koju koriste za novu pobjedu i prolazak u osminu finala gdje će igrati protiv Rohana Bopanne i Edouarda Roger-Vasselina koji su sa 6:2 i 7:6 pobjedili Leonarda Mayera i Joao Sousu.

Do osmine finala nisu uspjeli proći Nikola Mektić i Alexander Peya, a zaustavila ih je kolumbijska kombinacija Juan Sebastian Cabal i Robert Farah nakon sat i 45 minuta sa 7:6 i 7:5. Potpuno izjednačen bio je prvi set, svaka kombinacija imala je po jednu break priliku, Mektić i Peya kod rezultata 1:1, a Kolumbijci u samoj završnici kod vodstva 6:5. U tie breaku Kolumbijci se odvajaju na 4:1, nakon toga tri poena u nizu uzimaju i Mektić/Peya, ali jedan mini-break bio je dovoljan Cabalu i Farahu da dođu do vodstva. Dobro su igrali Mektić i Peya i u drugom setu, čvrsto su držali servis i čekali priliku. Ona je došla kod vodstva 5:4, imali su jednu break-set loptu, kao i u prvom setu, ali nisu uspjeli iskoristiti. Kad nije uspjelo njima prilika se ukazala Kolumbijcima koji u sljedećem gemu koriste tu jedinu šansu i laganim servis gemom završavaju meč.

Počelo je natjecanje i u konkurenciji mješovitih parova gdje imamo dvoje predstavnika. Vania King i Franko Škugor uspješno su prošli prvo kolo pobjedivši Arinu Rodionovu i John Patrick Smitha sa 4:6, 7:5, 10:7. Drugi naš predstavnik je Mate Pavić, a igra u paru sa Gabrielom Dabrowski. Protivnici u prvom kolu biti će im domaći predstavnici sa pozivnicom Lizette Cabrera i Alex Bolt.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.