Mrdeža će u drugom kolu igrati protiv Lepchenko.

AO: Mrdeža dobila, Fett izgubila meč kvalifikacija

AO: Mrdeža dobila, Fett izgubila meč kvalifikacija

Foto: Commons.wikimedia.org

Počele su kvalifikacije za prvi Grand slam ove sezone Australian Open koji se igra u Melbourneu. Hrvatska ima troje predstavnika u kvalifikacijama, dvije predstavnice u ženskoj konkurenciji i Viktora Galovića u muškoj.

Tereza Mrdeža pobjedila je belgijsku predstavnicu Kimberley Zimmermann rezultatom 6:0 6:4. Tereza je fantastično odradila prvi set u kojem nije dopustila niti jedan gem svojoj protivnici. U drugom setu je odmah na početku došla do breaka, sredinom seta se Zimmermann vratila u meč, ali kod 4:4, Mrdeža još jednom oduzima servis i odlazi do pobjede.

U drugom kolu kvalifikacija igrati će protiv Amerikanke Varvare Lepchenko koja je sa 4:6 6:2 7:6 bila bolja od Bugarke Viktoriye Tomove.

Jana Fett zaustavljena je već na prvoj prepreci, a savladala ju je Ruskinja Sofya Zhuk sa 5:7 6:2 6:4. Fett je nakon početnog gubitka servisa ekspresno uzvratila breakom, a u samom finišu seta došla do još jednog breaka koji joj je donio set. Ruskinja je u drugom setu bila uvjerljiva i u dva navrata je oduzela servis Jani, a nedostižnu prednost stvorila je i početkom odlučujućeg seta kada je s dva breaka otišla do 3:0 te zadržala prednost do kraja.

Viktor Galović noćas će igrati dvoboj prvog kola protiv 112. igrača svijeta, Indijca Prajnesha Gunneswarana.