AO: Ništa od Marinovog naslova, Federer osvojio svoj 20. Grand Slam!

AO: Ništa od Marinovog naslova, Federer osvojio svoj 20. Grand Slam!

Švicarac je ipak bio prejak.

Foto: Australian Open / Facebook

Veliko finale prvog Grand Slam turnira ove sezone, Australian Opena, otišlo je na stranu Švicarca Rogera Federera, koji je nakon tri sata i sedam minuta igre u pet setova pobijedio hrvatskog predstavnika Marina Čilića, završilo je 6:2, 6:7, 6:3, 3:6 i 6:1.

Već na samom otvaranju prvog seta Federer je napravio dva breaka i ubrzo poveo 4:0. Čilić se uspio konsolidirati na svom servisu, no ništa nije mogao na protivnikovom i ubrzo je izgubio set sa 6:2.

Iako su oba tenisača imala svojih break prilika, a Čilić i set loptu, drugi set ipak je bio odlučen nakon trinaeste igre. U njoj je, unatoč činjenici da je gubio 3-2 i 4-3, Čilić uspio iskoristiti treću set loptu i izjednačiti u setovima.

Tada ponovno Švicarac pokazuje zašto je jedan od najboljih tenisača u povijesti i trenutno drugi tenisač svijeta. U trećem setu nije dozvolio Marinu nijednu break priliku, a on je do oduzetog servisa došao pri rezultatu 3:2. Mirno je priveo set kraju i poveo 2:1.

I u četvrtom setu FedEx je već na samom startu, baš kao i u prvom setu, oduzeo servis našem tenisaču. No, Čilić se vraća i breakom izjednačuje na 3:3, a zatim novim oduzetim servisom preokreće i osvaja set rezultatom 6:3.

Posljednji, odlučujući peti set, ipak je otišao na stranu Federera i to uvjerljivo. S dva oduzeta servisa razbio je Marina i iskoristio prvu meč loptu te osvojio svoj jubilarni, 20. Grand Slam.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.