AO: Pobjede Čilića i Karlovića, Ivo srušio i rekord star 40 godina

AO: Pobjede Čilića i Karlovića, Ivo srušio i rekord star 40 godina

U 14 Čilićevih servis gemova Sousa je osvojio samo pet poena, nijedan u trećem setu.

Jedina dva preostala hrvatska tenisača prešla su i drugu prepreku na Australian Openu, te se plasirali u treće kolo prvog Grand slama sezone, a Ivo Karlović je postavio rekord kao najstariji igrač u trećem kolu Australian Opena u posljednjih 40 godina.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić bez većih problema i relativno brzo svladao je Portugalca Joao Sousu sa 3:0 u setovima. Čilić je prvi set dobio za samo 22 minute, oduzeo je dvaput servis protivniku, a na svojoj servi je izgubio samo dva poena, te bio veoma siguran. U drugom setu Marin nastavlja odličnu igru na servisu. ponovo je Portugalac rijetko dolazio do poena ( samo 3), ali je uspio zadržati servis uz manje probleme do završnice seta kada Marin dolazi do prednosti i sigurno uzima i drugi set. Marin je treći set uzeo najuvjerljivije, Sousa nije došao do poena u četiri Čilićeva servis gema. Čilić je odigrao fantastično na svome servisu uz 20 aseve, nijedna dvostruka pogreška i 40 osvojenih winnera.

Ivo Karlović je u maratonskom meču od četiri sata i 37 minuta uspio doći do pobjede nad Japancem Yuichijem Sugitom. Kako to obično biva u Ivinim mečevima prvi set otišao je u 13. igru, Karlović je gem ranije spašavao 15-40, uspio se izvući i sigurnim servisom u tie breaku došao do prednosti. Drugi set bio je puno zanimljiviji, oba tenisača imali su četiri prilike za obrat koje nisu iskoristili, ovoga puta u završnici su zamjenili uloge, Karlović je imao 15-40 kod rezultata 6:5, ali Sugita se spašava i istim rezultatom kao Ivo u prvom setu dobio je tie break. Ono što nije uspio Ivo u prvom setu napravio je u četvrtom, u završnici seta došao je do prvog breaka i seta 7:5. Imao je Ivo i u četvrtom setu dvije break prilike koje bi mu donijele pobjedu, Sugita se odlično obranio i iskoristio jedinu priliku koju mu je Ivo dopustio. Peti set odlučen je tek nakon 22 gema, Ivo je kod 10:10 iskoristio drugu priliku i nakon toga sigurno završio meč. 53 asa, 10 duplih pogreški i čak 110 winnera ispalio je Div sa Šalate u pobjedi.

Marin Čilić u trećem kolu igrati će protiv Ryana Harrisona koji je pobjedio 31. nositelja Pabla Cuevasa sa 3:0, dok će Ivo Karlović za protivnika imati Talijana Andreasa Seppija koji je bio uspješniji od Yoshihita Nishioke također sa 3:0.

Marin Čilić – Joao Sousa  6:1  7:5  6:2

Ivo Karlović – Yuichi Sugita  7:6  6:7  7:5  4:6  12:10

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.