Appelgren: “Vjerovali smo u Francuze“, Ekberg: “Osjećaj je nevjerojatan, jako sam sretan“!

Appelgren: “Vjerovali smo u Francuze“, Ekberg: “Osjećaj je nevjerojatan, jako sam sretan“!

Pročitajte izjave švedskih rukometaša nakon prolaza u polufinale.

Foto: Handbollslandslaget / Facebook

Francuska je pobjedom 30:27 nad Hrvatskom osigurala sebi prvo mjesto u skupini 1 na Europskom rukometnom prvenstvu. No, također je osigurala polufinale i Švedskoj, koja je unatoč porazu od Norveške od 28:25 prvi put nakon 16 godina prošla u polufinale Eura.

“Vrlo sam ponosan što smo prošli u polufinale. Francuzi su izgledali kao da će pobijediti od prvog trena kad su poveli, mislim pri rezultatu 7:6. Imao sam mali srčani nakon što su smanjili na 26:25, no kao i obično, Francuzi nisu dozvolili preokret“, izjavio je trener Blagulta Kristjan Andresson.

I golman Mikael Appelgren pratio je događanja na terenu. Evo kako je on opisao viđeno:

“Tek nakon našeg poraza počeli smo vjerovati da će nam Francuska učiniti uslugu. No bilo je teško. Hodao sam, trčao gore dolje po hotelu od neizvjesnosti, bilo je čudno. Šest mobitela i plazmu smo imali i preko njih smo pratili ili gledali susret“, izjavio je najbolji golman prve faze natjecanja.

Još jedan od raspoloženih sudionika organiziranog gledanja utakmice između Francuske i Hrvatske bio je i Niclas Ekberg.

“Osjećaj je nevjerojatno dobar! Napokon smo izborili polufinale i jako sam sretan. Bez teksta sam, ovdje nije bilo osobe koja nije navijala za Francusku. Hvala Bogu da smo prošli dalje i idemo učiniti sve da prođemo u finale“, izjavila je švedska desetka za SVT.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.