Aramis Naglić za HR: U današnje je vrijeme veliki izazov biti kolumnist

Aramis Naglić za HR: U današnje je vrijeme veliki izazov biti kolumnist

- Ovo je za mene nešto novo. Pokušat ću što korektnije odraditi ovaj zadatak. Portalu želim da zaživi u najboljem smislu riječi, priča najtrofejniji riječki košarkaš

Aramis Naglić

Jedan od kolumnista internet portala Hrvatska reprezentacija biti će i najtrofejniji riječki košarkaš Aramis Naglić. Bivši jugoslavenski i hrvatski reprezentativac rođen je u Rijeci 28. kolovoza 1965. godine. U impresivnoj igračkoj karijeri dugoj dva desetljeća nastupao je za Kvarner, Jugoplastiku, Zadar, Cibonu i Slovakofarmu (Slovačka). U bogatoj riznici trofeja tri se najviše ističu, olimpijsko srebro iz Barcelone 1992. godine, te dva klupska naslova europskog prvaka u redovima splitske Jugoplastike (1990. i 1991.)

Kao član reprezentacije 1992. godine dobitnik je Državne nagrade za sport Franjo Bučar. Igračku mirovinu zasluženo je otvorio kada je s 41. godinom na leđima sa Zadrom postao postao prvak Hrvatske. Ovo mu nije prvi izlet u novinarske vode, u dva je navrata za Novi list pisao kolumnu tijekom europskih prvenstava u košarci.

– Istina, ovi mi neće biti premijera u ulozi kolumnista, ha, ha. Kako internet stranica Hrvatska reprezentacija nekako naginje prema Rijeci kolege iz Rijeke su se mene sjetile. Ja sam rekao zašto ne i tako je došlo do suradnje. Smatram da je to definitivno u današnje vrijeme jedan izazov. Ja ću se truditi. Da li će to biti dobro ili ne, pokazat će vrijeme, objašnjava u uvodu Naglić.

Tijekom 23 godine igračke karijere državni naslov osim sa Splitom i Zadrom osvojio je i sa Cibonom. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu. Bio je i predsjednik kluba Ri-Basket, a kao trener je vodio delnički Goranin, Crikvenicu, Kvarner i posljednje Inter iz Bratislave za kormilom kojega je prošle godine osvojio i prvi trenerski trofej – prvenstvo Slovačke. Istaknuti je član riječkog kluba olimpijaca, te Riječkog košarkaškog saveza.

– Ovo je za mene ipak nešto novo. Pokušat ću što korektnije odraditi ovaj zadatak. Puno je lakše pisati kolumne kada je u tijeku neko veliko natjecanje. Tada se teme same otvaraju. Ovako u vrijeme mirovanja puno je teže, pogotovo iz razloga što kod nas uglavnom prevladavaju negativne teme. Probat ću biti što afirmativniji i pozitivniji u svojim komentarima, dodao je Naglić, koji je na kraju dao i svoje viđenje koncepta stranice www.hrvatskareprezentacija.hr.

– Portala ima jako puno. Vrijeme će pokazati da li će ovaj biti uspješan. Riječ je o specijaliziranom portalu koji se bavi samo reprezentativnom stranom i tu definitivno postoji neka šansa. Nadam se da će portal zaživjeti uspješno u najboljem smislu riječi, poželio je na kraju kolumnist portala Hrvatskareprezentacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.