Kapetan juniorske reprezentacije Marko Arapović potpisao za Cedevitu: ‘Radit ću s najboljim trenerom’

Kapetan juniorske reprezentacije Marko Arapović potpisao za Cedevitu: ‘Radit ću s najboljim trenerom’

Arapović je potpisao četverogodišnji ugovor, a pripremama nove momčadi pridružit će se u subotu

Marko Arapović/Fiba Europe

Cedevita je i dalje u transfer-ofenzivi. Nakon kapetana seniorske reprezentacije Roka Ukića, zagrebački je klub doveo i kapetana juniorske selekcije te jednog od najtalentiranijih naših košarkaša Marka Arapovića.

Dosadašnji igrač Cibone potpisao je četverogodišnji ugovor, a kao najveći razlog dolaska naveo je rad s Jasminom Repešom.

Marko Arapović

Rođen: 20. srpnja 1996. u Zagrebu

Pozicija: krilni centar/centar

Trofeji: zlato na U-16 EP-u (2011.), srebro na U-18 EP-u (2013.), bronca na U-17 SP-u (2012.), bronca na U-18 EP-u (2014.)

– Dosta sam razmišljao o opcijama i na kraju sam se odlučio za, vjerujem, najbolju. Cedevita je klub s definitivno najboljim trenerom koji će mi pružiti najbolji rad i priliku. Naravno da sve to moram sam izboriti, ali priželjkujem dobru sezonu – izjavio je 18-godišnji Arapović.

Naglasio je da će ponovno igrati sa svojim najboljim prijateljem Lovrom Mazalinom.

– Davno smo se dogovarali da ćemo biti zajedno kada postanemo seniori i sada se to ostvarilo. Došao je on pa sam morao i ja – uz smijeh je dodao 207 cm visoki centar.

Arapović je istaknuo da mu je cilj osvojiti prvenstveni naslov te ostvariti što bolji rezultat u ABA ligi i Euroligi. Pripremama Cedevite priključit će se u subotu, kada će biti i službeno predstavljen zajedno s Ukićem.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.