Argentina porazila Hrvatsku na otvaranju Grand Prixa u Poreču

Argentina porazila Hrvatsku na otvaranju Grand Prixa u Poreču

Hrvatska je izgubila prvu utakmicu Grand Prixa u Poreču...

Hrvatske odbojkašice/Foto: facebook.com/odbojkaskareprezentacija

Krenuo je toliko iščekivani Grand Prix u Poreču. Hrvatske odbojkašice nadaju se odličnom rezultatu – potvrdile su to i u izjavama prije početka turnira – no izabranice Angela Vercesija ipak su poražene već u prvom susretu.

Ovoga je puta bolja bila Argentina, a porazu je uveliku kumovala i dosta ispremiješana postava koju je Vercesi morao ‘koristiti’ zbog izostanka nekoliko bitnih igračica.

Hrvatice su se dignule tek u trećem setu, uspjele rezultatom 25:12 smanjiti rezultat na 2:1, no četvrti je set ponovno bio jednosmjerna ulica i povratka više nije bilo.

“Uvijek je teško igrati prvu utakmicu na svom terenu. Morale smo se brzo prilagoditi na novog libera i prijem nije bio na potrebnoj razini. Puno smo griješile i na tome ćemo morati poraditi te naučiti iz ovog susreta”, kratko je prokomentirala Senna Ušić.

Najefikasnija u redovima kockastih bila je Samanta Fabris s 19 poena (pet blokova), potom Senna Ušić (16, najbolja u prijemu) i Tamara Sušić (8), dok je obranu najbolje ‘držala’ Nikolina Jelić. Sljedeću utakmicu Hrvatice danas u 20 sati igraju protiv Češke, koja je pak u svom prvom susretu izgubila od Nizozemske s 3:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.