Argentina sjajnom igrom do finala

Argentina sjajnom igrom do finala

Argentina je odlično odigrala protiv Paragvaja...

Choclito, maskota Copa Americe/Foto: Gettyimages

Paragvaj je u prvom kolu Copa Americe nadoknadio dva pogotka zaostatka protiv Argentine, ali u današnjem polufinalu istih momčadi nije imao izgleda. Argentina je slavila 6:1 i igrat će protiv Čilea za naslov prvaka Južne Amerike. Nije to bila osobito atraktivna utakmica, ali Argentina je imala impresivnu realizaciju. U šestoj minuti je Santa Cruz bio u lijepoj prilici, ali je loše zahvatio loptu. Pet minuta potom je Villar lako obranio nedovoljno snažan pokušaj Pastorea s desetak metara. Igrala se 15. minuta kad je Messi ubacio iz slobodnog udarca, obrana Paragvaja je loše reagirala, a Rojo se spretno izborio za udarac i precizno pogodio za vodstvo Argentine. Nakon toga je momčad Gerarda Martina u potpunosti preuzela kontrolu igre. U 21. minuti se Villar dobro postavio i obranio udarac Pastorea iz blizine nakon prekrasnog proigravanja Messija.

No, četiri minute kasnije je isti dvojac bio na sceni, a ovog puta se mreža Paragvaja još jednom tresla. Messi je kratko dodao Pastoreu, koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora povisio na 2:0. Paragvaj je bio gotovo potpuno nemoćan, a u sljedećih nekoliko minuta je zbog ozljeda ostao bez Gonzalesa i Santa Cruza. U 31. minuti je Messi iz slobodnog udarca pucao preko gola, a pet minuta kasnije je isti igrač bio mnogo opasniji iz još jednog slobodnog udarca s 25 metara, no opet nije bilo dovoljno preciznosti. U 43. minuti je Barrios iskoristio loše reakcije nekoliko igrača Argentine i prekrasnim udarcem s dvadesetak metara svladao Romera. Minutu potom je Bruno Valdez neprecizno pucao iz daljine.

Paragvaj je hrabro krenuo u drugi dio, ali ubrzo je Argentina postigla novi pogodak. U 47. minuti je Pastore prekrasno pronašao Di Mariju, a on je rutinski poslao loptu u suprotni kut za 3:1. Pet minuta nakon toga je Romero lako obranio pokušaj Caceresa glavom. Messi je u 53. minuti napravio nered u obrani Paragvaja i pronašao Pastorea, čiji udarac je Villar uspio odbiti, no Di Marija je bio najbrži na odbijenoj lopti i postigao je svoj drugi pogodak. U sljedećih 15 minuta je Argentina mirno čuvala loptu, a onda je odigrala sjajnu akciju nakon koje je Messi bio u dobroj prilici, no Villar je spasio svoju mrežu.

Caceres u 71. minuti nije bio precizan iz slobodnog udarca, a pet minuta potom je Bobadilla iz daljine pucao pored gola. Igrala se 80. minuta kad je Messi proigrao Di Mariju, koji je precizno ubacio, a Aguero je glavom postigao svoj treći pogodak na turniru čime se izjednačio s Vidalom i Guerrerom. Samo četiri minute kasnije Zabaleta je poslao loptu u sredinu kaznenog prostora, obrana Paragvaja je opet loše reagirala, a Higuain je snažnim udarcem iz blizine pogodio za konačnih 6:1. Još je u 86. minuti Otamendi glavom pucao pored gola. Finale će biti jako zanimljivo, to je definitivno sigurno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.