Argentinski mediji: “Messi je zapravo izbornik, a utakmica protiv Hrvatske je finale prije finala“

Argentinski mediji: “Messi je zapravo izbornik, a utakmica protiv Hrvatske je finale prije finala“

Mediji su svjesni važnosti utakmice protiv Vatrenih.

Foto: Goal.com

Prema pisanju argentinskih medija finale prije finala ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva upravo je utakmica drugog kola skupine D u kojoj će Gaučosi igrati protiv Hrvatske.

Nakon 1:1 remija protiv Islanda, mediji su se obrušili na Jorgea Sampaolija, kojeg, dakako, najviše krive za neuspjeh, a neki mediji mu spočitavaju da on uopće nije izbornik nego da je tu ulogu preuzeo Lionel Messi.

Prema pisanju Clarina Argentinci su odradili miran trening, a Sampaoli je tokom njega stajao na terenu u tišini i promatrao igrače. Isti medij navodi da će u četvrtak od prve minute zaigrati Gabriel Mercado i Christian Pavon umjesto Eduarda Salvia i Angela Di Marije te kako će Giovani Lo Celso ili Ever Banega zamijeniti neefikasnog Lucasa Bigliu, a spominje se čak i promjena formacije u 4-3-3, nalik onoj koju preferira Messijeva Barcelona. Također, navodi se da je ova utakmica finale prije finala.

“Moraju trčati, trčati i trčati, a protivnik će biti drugačiji od kamene islandske momčadi. Hrvate će zanimati i lopta jer ju Rakitić i Modrić vole imati pa bi strategija bila staviti Bigliju uz nekog tko se više kreće prema naprijed“, tvrdi La Nacion.

Jedan od poznatih argentinskih sportskih novinara i analitičara Fernando Niembro smatra da Sampaoli nije vođa reprezentacije:

“Sampaoli nije taj koji vodi Argentinu jer Argentinu vodi Messi i Messi je zapravo trener argentinske reprezentacije. A momčad u kojoj je privilegij prvenstvo neće daleko dogurati. Nemam ništa protiv toga da Messi vodi momčad, ali neka ju onda barem sastavi od najboljih, a ne od svojih prijatelja“, izjavio je.