Artem Radčenko na probi u Hajduku

Artem Radčenko na probi u Hajduku

Ukrajinac Artem Radčenko, na preporuku Artema Milevskog, nalazi se na probi u Hajduku

Getty Images

Hajduk je, nakon ljetnog dolaska Artema Milevskog, odlučio isprobati još jednog Ukrajinca. Dvadesetogodišnji Artem Radčenko nalazi se na probi na Poljudu i ako zadovolji struku, Hajduk će svakako dobiti pojačanje u veznom redu. Radčenko je do sada igrao za Metalist iz Harkiva, ali zbog teške financijske situacije u kojoj se klub nalazi, prisiljeni su na odlaske mladih igrača. Ove sezone ima 14 nastupa za Metalist (7 prvenstvo, 5 Europska liga, 2 kup), a većinom je igrao za rezerve. Prošao je sve selekcije ukrajinske reprezentacije, a može igrati na lijevom i desnom krilu te nešto više napadački orijentiranog centralnog igrača u veznom redu.

S obzirom na situaciju u Hajdukovoj momčadi, ovo je dobra prilika da se uz nadolazeće domaće velike nade poput Nikole Vlašića i Andrije Balića, vezni red pojača mladim ukrajinskim talentom. Sredina momčadi Hajduka je u velikim problemima, ponajviše zbog indisponiranog Mije Caktaša i manjka pravog zadnjeg veznog nakon odlaska Filipa Bradarića u Rijeku.

Zanimljivost je kako ovo nije prvi Radčenko u Hajduku. Naime, u sezoni 2001/02. za Hajduk je zaigrao Dmitrij Radčenko, bivši reprezentativac Rusije i SSSR-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.