SP U FRANCUSKOJ 2017.

AS IZ RUKAVA: LUKA CINDRIĆ

AS IZ RUKAVA: LUKA CINDRIĆ

„Nikad nisi premlad da ne bi bio najbolji“

Photo HRS

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić na put je pošao s mladom ekipom željnom igre i dokazivanja. Otkriće Svjetskog prvenstva zasigurno je i mladi Cindrić koji iz utakmice u utakmicu sve više raste i pokazuje kvalitetu koju kao igrač posjeduje. Odigrao je vrhunsku utakmicu protiv Bjelorusije postigavši osam pogodaka i osam asistencija. Možemo biti sigurni da u reprezentaciji imamo puno takvi mladih igrača što je dokaz da se hrvatski rukomet ne treba brinuti za svoju budućnost. Hrvatska ima mlade snage koje će zasigurno, kao i njihovi prethodnici, uveseljavati  ljubitelje ovog sporta kako svojom igrom tako i uspjesima..

Luka Cindrić  rođen je 05. srpnja 1993. godine u Ogulinu i visok 185 cm. U svojim tinejdžerskim danima paralelno je trenirao nogomet i rukomet. Pošto se trebao odlučiti za jedan sport njegov otac, rukometni trener Dražen Cindrić pomogao mu je  da donese ispravnu odluku i odluči se ipak za rukomet. Karijeru započinje u svom rodnom Ogulinu, zatim nastavlja u Senju, Karlovcu te na poziv bivšeg hrvatskog izbornika Line Červara prelazi u Metalurg. U Metalurgu se već u prvim utakmicama Lige prvaka pokazao kao pravi dobitak za momčad te joj pomogao da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Trenutno igra u  HC Vardar na poziciji srednjeg vanjskog uz preostala dva naša reprezentativca, Igora Karačića i Ivana Čupića.

Luka Cindrić

Luka Cindrić

Svoju reprezentativnu karijeru započeo je u juniorskoj  reprezentaciji Hrvatske s kojom je osvojio četvrto mjesto na SP u  Bosni i Hercegovini. Poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske dobio je od Slavka Goluže na turnir povodom šezdeset godina rukometnog saveza Švicarske.

S hrvatskom reprezentacijom sudjelovao je na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. i osvojio brončano odličje. Euro je zamalo i propustio. Naime, u nezgodnom sudaru glavama s Čupićem zatvorilo mu se oko te mu je trebalo nekoliko dana da se oporavi.

15965867_1526688724027560_4486156908068989390_n

Cindrić je u sedmom kolu Lige prvaka svrstan u najbolju sedmoru kola prema EHF-ovom izboru . Sa sedam golova sudjelovao je u rušenju Löwena u gostima  rezultatom 33:27.

Pred Hrvatskom reprezentacijom večeras je na rasporedu novi izazov protiv Čilea, Luki želimo puno sreće i dobro igru kao protiv Bjelorusije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.