Asić: “Bili smo blizu protiv selekcije svijeta”

Asić: “Bili smo blizu protiv selekcije svijeta”

Pro Recco ima praktički sve najbolje u svijetu, to je izuzetna momčad

Foto: vaterpolo-primorje.hr

Vaterpolisti Primorja poraženi su u finalu vaterpolske Lige prvaka protiv Pro Recca. Iako su Riječani imali šanske za pobjedu, nisu mogli protiv puno jačeg Pro Recca.

Trener Primorja Ivan Asić prokomentirao je za HRT utakmicu: “Ušli smo sjajno u utakmicu, vodili smo i imali šansu za otići na 4:1, ali na žalost nismo uspjeli. Igrali smo odličnu obranu i jedina zamjerka je što smo primili dva gola iz kontranapada što nismo smjeli. Prevaga je bila u igri s igračem više gdje nismo uspjeli u zadnjoj četvrtini doći do pogodaka i priključka”.

Talijanska obrana bila je odlična i to je Primorju zadavalo mnogo problema: “Naš prvi centar Radu bio je opterećen s dva faula i morali smo dosta rotirati, a na kraju je i Sukno imao dvije osobne pogreške. Oni su podigli tu agresivnost u obrani, posebno s igračem manje i imali su jako dobre blokove tako da u njihovoj obrani skoro da nije bilo pukotina. Nama lopta nije išla onako kako smo htjeli i nismo uspjeli riješiti te neke uigrane akcije.”

Finale Lige prvaka je odličan rezultat i Asić shvaća da je i ovo velika pobjeda hrvatskog vaterpola: “Pro Recco ima praktički sve najbolje u svijetu, to je izuzetna momčad, ali mi smo bili jako blizu i niti u jednom trenutku nismo bili inferiorni. Bili smo u utakmici sve do kraja. Mi imamo to zajedništvo, iza nas je izuzetna sezona i igračima čestitam na velikom trudu. Dali su svoj maksimum, ali na žalost nisu uspjeli.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.