ATLETIČARI U POHODU NA EUROPSKE NASLOVE

ATLETIČARI U POHODU NA EUROPSKE NASLOVE

Sandra Perković, dolazi po svoj četvrti naslov europske prvakinje zaredom

Hrvatska atletska reprezentacija

Samo mjesec dana prije Olimpijskih igara u Riu, u Amsterdamu danas počinje Europsko atletsko prvenstvo za koje je prijavljen rekordan broj natjecatelja – njih 1473, a među njima i 11 hrvatskih predstavnika. Prvo ime hrvatske atletike, Sandra Perković, dolazi po svoj četvrti naslov europske prvakinje zaredom. Prvi naslov osvojila je 2010. u Barceloni, zatim Helsinki 2012. i Zürich 2014. godine. Sandra jedina od europskih diskašica ove godine ima hitac preko 70 m (70,88 u Shangaiju) te s pravom računa na novi naslov.

Ana Šimić također može gledati prema medaljama temeljem nedavnog skoka preko 1,96 m u njemačkom Bühlu kao i neki od naša tri bacača kugle Filip Mihaljević, Stipe Žunić i Nedžad Mulabegović. I Ivan Horvat se nada finalu skoka s motkom, a ovogodišnji rezultati Sare Kolak u bacanju koplja i Ivane Lončarek na 100 m prepone obećavaju dobre plasmane.

U skupini onih koji će u Amsterdamu tražiti priliku za dobar rezultat i plasman još su Alena Hrušoci na 400 m prepone, Valentina Mužarić u bacanju kugle i Mateo Ružić na 400 m.

Danas prvog dana natjecanja, u jutarnjim kvalifikacijama nastupit će Ana Šimić u skoku u vis, Ivana Lončarek na 100 m prepone, Sandra Perković u bacanju diska i Mateo Ružić na 400 m, a u popodnevnim kvalifikacijama još Ivan Horvat u skoku s motkom i Valentina Mužarić u bacanju kugle.

Od kada je Hrvatska samostalna država naši su atletičari osvojili ukupno 7 medalja na Europskim atletskim prvenstvima i to 4 zlata (3 puta Sandra Perković u bacanju diska i jednom Blanka Vlašić u skoku uvis), jedno srebro (Siniša Ergotić u skoku u dalj) i dvije bronce (Branko Zorko na 1500 m i Ana Šimić u skoku u vis).

foto: Sandra Perković, Sara Kolak, Filip Mihaljević, Ivan Horvat / HAS Facebook, Getty images

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.