Atletika: Teška ozljeda Darija Horvata, hrvatskog rekordera na 100 metara

Atletika: Teška ozljeda Darija Horvata, hrvatskog rekordera na 100 metara

- Ozljeda je sama po sebi dosta teška, puknuti lateralni kolateralni ligament, istegnut prednji križni, odvojenje tetive biceps femorisa od fibule 2,5cm i oštečenje peronealnog živca, rekao je Horvat

Foto: Getty Images

Dario Horvat, hrvatski rekorder na 100 metara, ozlijedio se za vrijeme treninga na Grand Canyon sveučilištu u Arizoni (SAD)  gdje trenutno studira i trenira.

– Ozljeda se dogodila na treningu, vukao sam “sanjke” i špaga mi se nekako zaplela oko noge i otud dalje ne znam što se dogodilo, samo znam da sam završio na podu 10-ak metara dalje. Ozljeda je sama po sebi dosta teška, puknuti lateralni kolateralni ligament, istegnut prednji križni, odvojenje tetive biceps femorisa od fibule 2,5cm i oštećenje peronealnog živca. Operacija je sigurna, otvoreni rez će se radit s lateralne strane desnog koljena. Prognoze su u najboljem slučaju 6 do 8 mjeseci, rekao je Horvat za službenu stranicu Hrvatskog atletskog saveza.

– Pokušavam održati pozitivan duh, i nakon operacije što prije krenuti s rehabilitacijom, te se što prije  vratit sportskim aktivnostima, zaključio je Dario Horvat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.