Atletsko PH za mlađe juniore: Najuspješniji Ivan Vujević i Tihana Jeletić

Atletsko PH za mlađe juniore: Najuspješniji Ivan Vujević i Tihana Jeletić

U organizaciji AK Kvarnera, u Rijeci je održano atletsko PH za mlađe juniore i juniorke...

Foto: commons.wikimedia.org

Atletski klub Kvarner ovoga je vikenda bio domaćin prvenstva Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, koje je održano u atletskoj dvorani Kantrida u organizacija AK Kvarnera.

Pravo nastupa imalo je 19 klubova iz čitave Hrvatske te 132 natjecatelja, a posebno se iskazao Ivan Vujević, kojemu su pripale dvije zlatne medalje – u disciplinama 60 m (7.09 s) i skoku u dalje (7,26 m), čime je ujedno i ispunio normu za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Titulu najuspješnije pojedinke turnira ponijela je Tihana Jeletić s dva naslova prvakinje – u skoku u dalj (5,69 m) i skoku u vis (1,69 m), a valja spomenuti i Mateju Jambrović (prva na 60m sa 7,70) i Dalmiru Kurtov (prva u troskoku sa 12,33 m).

Lana Juriša bila je najbolja u skoku s motkom (3,50 m), Vlatka Sekirnik pobijedila je na 60m prepone (9,05), dok je Bruno Penezić iznenadio u finalu 60m, slavivši ispred favoriziranog Patrika Fineka sa 7,04 s. Na 60m prepone pobijedio je Hrvoje Čukman (8,18), u skoku u vis za juniore najbolji je bio Noah Luca Matacun (2,02 m), dok je Ivan Đukić u troskoku slavio zahvaljujući daljini od 14,90 m. Za zlatno odličje u skoku s motkom Danijelu Buhinu bilo je dostatno preskočiti 4,90 m, dok je u bacanju kugle najbolji bio Martin Marković sa 19,69 m.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.