ATP Barcelona: Marin Čilić izbacio petog nositelja Tommyja Robreda!

ATP Barcelona: Marin Čilić izbacio petog nositelja Tommyja Robreda!

Osmina finala: Marin Čilić - Tommy Robredo 7:5, 6:7 (3), 7:6 (5)

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP-a u Barceloni. Hrvatski tenisač pobijedio je petog nositelja Tommyja Robreda 7:5, 6:7 (3), 7:6 (5) u sjajnom meču koji je trajao dva sata  i 46 minuta. Bila je to velika pobjeda Čilića u meču u kojem je u završnici sačuvao mirnoću.

U trinaestoj igri trećeg seta Čilić je prvi stigao do breaka nakon dvostruke pogreške Robreda, ali Španjolac je uzvratio s dva breaka, te je imao servis kod vodstva 5:3. Španjolac je tada pogriješio, a Čilić asom stigao do 5:5. Uslijedio je poen koji je značio meč loptu za jednog od dva igrača. Iako je Čilić bio agresivniji kroz meč, Robredo se odlučio napasti, ali forehand paralela nije bila precizna i hrvatski tenisač izborio je meč loptu.  Robredo je ponovo napao, Čilić se odlično obranio, a Španjolac je na kraju poslao loptu u mrežu.

Čilić je u prvom setu dvaput protivniku oduzeo servis, dok je s druge strane jednom izgubio početni udarac uz 68 posto prvog servisa. Iako je u drugom setu imao još bolji postotak prvog servisa (72 posto), Roberdo je bio uspješniji u trinaestoj igri. Zanimljivo, u cijelom drugom setu bila je samo jedna break lopta koju nije iskoristio Robredo.

Čilića u četvrtinalu očekuje Japanac Kei Nishikori.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.