ATP Basel: Dodig u finalu parova!

ATP Basel: Dodig u finalu parova!

Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers-Pujol plasirali su se u finale ATP turnira u Baselu nakon pobjede nad Amerikancima.

foto: https://ezadar.rtl.hr

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers-Pujol plasirali su se u finale parova jakog ATP turnira u švicarskom Baselu.

Ivan Dodig i Marcel Granollers-Pujol, drugi nositelji turnira, pobijedili su američku kombinaciju Nicholas Monroe i Jack Sock sa 7:5 i 6:3 u polufinalu ATP turnira u Baselu.

Prvi set su hrvatsko-španjolska kombinacija dobili sa 7:5, nakon što su u 12. gemu, na servisu Amerikanaca, napravili ključni ‘break’ za vodstvo u setovima. Nisu bili iskoristili prvu ‘break’ i set loptu, ali jesu zato drugu za 1:0 u setovima.

U drugom setu Dodig i Granollers-Pujol u osmom gemu oduzimaju početni udarac protivnicima za vodstvo 5:3 te potom osvajaju sljedeći gem, na svom servisu, za ukupnu pobjedu i plasman u finale.

U finalu ih čeka francuska kombinacija Fabrice MartinEdouard Roger-Vasselin. Francuzi su se plasirali u finale nakon pobjede protiv novozelandsko-britanske kombinacije Marcus Daniell i Dominic Inglot 2:1 u setovima (3:6, 6:3 i 13:11).

ATP Basel – polufinale (parovi)

Fabrice Martin/Edouard Roger-Vasselin – Marcus Daniell/ Dominic Inglot  3:6. 6:3, 13:11

Ivan Dodig/Marcel Granollers-Pujol – Nicholas Monroe/Jack Sock  7:5, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.