ATP Basel: Poraz Mektića i Škugora

ATP Basel: Poraz Mektića i Škugora

Nikola Mektić i Franko Škugor nisu se uspjeli plasirati u polufinale parova jakog ATP turnira u Baselu nakon poraza od Amerikanaca.

foto: HRT Sport/Twitter

Hrvatska kombinacija Nikola Mektić i Franko Škugor zaustavljeni su u četvrtfinalu parova na ATP turniru u švicarskom Baselu. Bolji su sa 5:7, 7:6(7) i 10:4 bili Amerikanci Nicholas Monroe i Jack Sock.

Prvi set osvojili su Nikola Mektić i Franko Škugor sa 7:5 nakon što su u dvanaestom gemu oduzeli početni udarac Amerikancima.

U drugom setu prvi do ‘breaka’ dolaze Nicholas Monroe i Jack Sock u sedmom gemu na servisu hrvatske kombinacije za vodstvo 4:3. Međutim, već u sljedećem gemu Hrvati uzvraćaju ‘re-breakom’ za 4:4. Do kraja seta više nije bilo oduzimanja početnog udarca pa se set moraš rješavati u ‘tie-breaku’. Amerikanci su bolje ušli u trinaestu igru i poveli  su s 4:0. Pri rezultatu 4:1 Monroe i Sock gube oba poena na svom servisu za povratak Hrvata na 4:3. Sljedeća dva poena naša kombinacija osvaja na svom servisu za 5:4. Amerikanci uzvraćaju istom mjerom za 6:5. Hrvatska kombinacija potom osvaja prvi, ali gubi drugi poen te je rezultat 7:6 za protivnike koji sljedećim poenom mogu riješiti drugi set u svoju korist. Međutim, gube prvi poen, ali osvajaju drugi za 8:7 te odmah sljedeći, na servisu Hrvata, za 9:7 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu Amerikanci su samo dvaput gubili početni udarac, dok su Mektić i Škugor čak u pet navrata gubili poene na svom servisu. U konačnici Amerikanci su osvojili treći set s 10:4 i plasirali se u polufinale.

Monroe i Sock u polufinalu čekaju bolje iz dvoboja između našeg Ivana Dodiga i Španjolca Marcela Granollers-Pujola te Francuza Juliena Benneteaua i Nicolasa Mahuta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.