ATP: Sjajni Ivo Karlović pobijedio Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dohe!

ATP: Sjajni Ivo Karlović pobijedio Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dohe!

Četvrtfinale: Ivo Karlović - Novak Đoković 6:7, 7:6, 6:4

Ivo Karlović/Getty Images

Ivo Karlović pobijedio je prvog nositelja i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi! U trećem međusobnom ogledu Karlović je stigao do druge pobjede.

– Ovo je nevjerojatno, kada sam stigao u Dohu nisam ovo očekivao.  Dobro sam igrao iako je bilo vjetrovito. Đoković nije mogao pokazati pun potencijal zbog vjetra, ali sretan sam zbog pobjede. Vrijeme mi je išlo na ruku. Bio sam opušten, nisam htio raditi ništa spektakularno, koncentrirao sam se na svoju igru. Imao sam i sreće. Kako ću proslaviti? Nakon turnira ću izaći i uživati u Dohi, rekao je Ivo Karlović

Kod 3:3 u trećem setu Karlović je iskoristio drugu break loptu i stekao veliku prednost. Do sedmog gema Đoković je u trećoj dionici imao dvije šanse za break, ali nije ih iskoristio. Đoković je kod 3:4 stigao do 40:40, ali Karlović je zadržao servis. Srpski tenisač odjurio je do novog gema i onda je Karlović stigao na servis za meč. Karlović je krenuo s tri neobranjiva servisa i priveo meč kraju.

U prvom setu Đoković je imao jednu priliku za break koju nije iskoristio, dok Karlović nije imao niti jednu priliku za oduzimanje servisa. Unatoč tome hrvatski tenisač je sa 78 posto prvog servisa odveo set u trinaestu igru u kojoj je Đoković bio sigurniji.

Drugi set ponudio je identičan scenarij, samo ovoga puta niti jedan tenisač nije imao priliku za break. Ovoga puta Karlović je u trinaestoj dionici uspio izboriti treći set.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.