ATP: Ivan Dodig i Marin Čilić izborili treće kolo Toronta, poraz Ive Karlovića

ATP: Ivan Dodig i Marin Čilić izborili treće kolo Toronta, poraz Ive Karlovića

Drugo kolo: Ivan Dodig - Andreas Seppi 6:4, 3:6, 7:6 (5), Marin Čilić - Malek Jaziri 4:6, 6:0, 7:6, Ivo Karlović - Richard Gasquet 7:5, 6:7 (5), 6:3

Ivan Dodig/Getty Images

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u treće kolo, dok je Ivo Karlović okončao nastup na ATP-u u Torontu.

Dodig se plasirao u treće kolo nakon pobjede nad Talijanom Andreasom Seppijem 6:4, 3:6, 7:6 (5). Dodig je morao ići težim putem do pobjede nakon što je kod vodstva 5:4 u trećem setu na servis Seppija propustio meč loptu. Talijan je izborio trinaestu igru u kojoj je poveo 4:1 i ima dva servisa, ali se Dodig vratio sjajnom igrom.

U prvoj dionici Dodig je iskoristio jednu od četiri prilike za break, dok je na svom servisu spasio dvije break lopte. U drugom setu je bila drugačija priča, Dodig je bio učinkovit i iskoristio jedinu priliku za break, ali na drugoj strani talijanski tenisač iskoristio je dvije od četiri prilike. U trećem setu oba tenisača izgubila su jednom početni udarac, ali Dodig je odličnom završnicom u trinaestoj igri osigurao plasman u treće kolo.

Težak posao imao je i Marin Čilić koji je izbacio Tunižanina Maleka Jazirija 4:6, 6:0, 7:6. Čilić je u prvom setu jednom protivniku oduzeo servis, ali je Jaziri na drugoj strani iskoristio oba dvije prilike za break.  To kao da je naljutilo Čilića koji je u drugoj dionici u čak tri navrata oduzeo servis Tunižaninu i odjurio do 6:0. U trećem setu Jaziri je ponovo iskoristio jedinu priliku za break, ali je i Čilić jednom oduzeo servis Jaziriju i susret je otišao u trinaestu u igru u kojoj je iskustvo hrvatskog tenisača došlo do izražaja.  Meč je trajao dva sata.

Ivo Karlović nije uspio zaključiti uspješan dan hrvatskih tenisača, izgubio je od Richarda Gasqueta 7:5, 6:7 (5), 6:3. Karlović je u prvo setu iskoristio jedinu priliku za break koju je pretočio u prvi set. Druga dionica otišla je u drugi set, Gasquet je bio sigurniji i odveo meč u treći set.  Karlović nije uspio zadržati visoki nivo igre, Gasquet je iskoristio dvije od tri prilike i otvorio si put prema pobjedi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.