Odlična Jana

WTA Linz: Jana Fett prošla 1. kolo

WTA Linz: Jana Fett prošla 1. kolo

Jana Fett pobjedom nad Čehinjom Allertovom osigurala osminu finala WTA turnira u Linzu

foto: Jana Fett Facebook

Hrvatska tenisačica Jana Fett slavila je protiv Čehinje Denise Allertove s 2:0 (7:5, 6:2) u prvom kolu WTA turnira u Linzu.

U prvom setu prva do ‘breaka’ dolazi Jana Fett u trećem gemu na servisu Denise Allertove. Međutim, već u sljedećem gemu Čehinja radi ‘re-break’ te vraća stvari na početak i izjednačuje na 2:2. U petom gemu Jana ponovo oduzima početni udarac Allertovoj te u sljedećem gemu, na svom servisu, osvaja poen i vodi 4:2. Allertova osvaja sljedeći gem, a u osmoj igri, na servisu Jane, Čehinja oduzima početni udarac Hrvatici izjednačava rezultat na 4:4. Sljedeća dva gema tenisačice osvajaju na svojim servisima. U jedanaestom gemu Fett ponovo radi ‘break’ i u sljedećem gemu dolazi do prilike za osvajanje prvog seta što joj na koncu i polazi za rukom te osvaja prvi set sa 7:5.

Drugi set otvara Allertova i osvaja prvi gem u drugom setu. Jana uzvraća udarac i izjednačava na 1:1. Prva do ‘breaka’ u drugom setu dolazi naša tenisačica u trećem gemu. Osvaja sljedeći gem na svom servisu i vodi 3:1. Već u sljedećem gemu Jana ponovo oduzima početni udarac Čehinji te vodi 4:1. Sljedeća dva gema obje igračice osvajaju na svojim početnim udarcima. Jana u osmom gemu dolazi do prilike za ukupnu pobjedu. Osvaja gem na svom servisu i slavi ukupnu pobjedu 2:0 u setovima.

U osmini finala Jana čeka pobjednicu dvoboja između Amerikanke Madison Brengle i Čehinje Barbore Strycove.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.