ATP Masters: Dimitrov lako do druge, a Thiem do prve pobjede

ATP Masters: Dimitrov lako do druge, a Thiem do prve pobjede

U posljednjem kolu Dimitrova čeka Carreno-Busta, dok Goffin igra protiv Thiema.

foto: https://www.atpworldtour.com

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov lakše od očekivanog svladao je najboljeg belgijskog tenisača Davida Goffina sa 6:0 i 6:2 u drugom kolu skupine ‘Pete Sampras’ na ATP Mastersu u Londonu.

U meči koji je trajao samo jedan sat i 15 minuta Bugarin je dopustio Goffinu samo dva gema u cijelom meču. Belgijanac je u prvom kolu svladao prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala, nakon čega se Španjolac povukao s turnira zbog ozljede koljena. Umjesto njega uskočio je još jedan Španjolac, Pablo Carreno-Busta.

Prvi set Dimitrov je osvojio pritom ne dopustivši Goffinu niti jedan gem. Za samo 28 minuta osvojio je set sa 6:0 uz tri oduzeta početna udarca Belgijcu. U drugom setu Goffin je počeo malo bolje igrati, ali nedovoljno za više od dva gema koliko ih je uspio osvojiti. Dvaput je Bugarin napravio ‘break’ na servisu Belgijca za 6:2 u drugom setu i ukupnu pobjedu.

U drugom meču skupine Austrijanac Dominic Thiem  je svladao Carrena-Bustu sa 6:3, 3:6 i

Španjolac se držao do četvrtog gema, ali u sljedećem gubi početni udarac na svom servisu te Thiem vodi 3:2. Do kraja seta Austrijanac još jednim ‘breakom’ završava set sa 6:3 u svoju korist.

U drugom seti prvi do ‘breaka’ dolazi Carreno-Busta u trećem gemu na servisu Thiema za vodstvo 2:1. U devetom gemu Španjolac ponovno oduzima početni udarac Austrijancu te osvaja drugi set sa 6:3 i izjednačava u setovima na 1:1.

Na početku trećeg seta Thiem radi ‘break’ na servisu Španjolca za vodstvo 1:0. Međutim, u šestom gemu Carreno-Busta uzvraća ‘re-breakom’ i izjednačava na 3:3. U devetom gemu Thiem vraća ‘break’ prednosti na svoj konto za vodstvo 5:4. Sljedeći servis-gem osvaja za 6:4 i ukupnu pobjedu.

U posljednjem kolu Dimitrova čeka Carreno-Busta, dok Goffin igra protiv Thiema.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.